Lokaler och tillgänglighet Kinda

Lokaler och tillgänglighet Kinda

Information om bibliotekets lokaler och tillgänglighetsanpassning

Lokaler

Hos oss hittar du handikappsanpassade toaletter och parkering i anslutning till våra lokaler. I Kisa och Horn är biblioteken i markplan för att underlätta ingång och utgång från lokalerna, i Rimforsa finns en ramp i samma syfte. Vi arbetar kontinuerligt med att möbleringen i lokalerna ska vara så tillgänglig som möjligt.

I Utställningshallen på Kisa bibliotek, där vi bland annat håller föreläsningar, finns också en hörslinga för dig som behöver.

Tillgängliga medier/tjänster

För dig som behöver extra stöd i din läsning.

  • Legimus - En tjänst från MTM, där du på egen hand eller med vår hjälp kan låna talböcker.

  • Daisy - Inästa talböcker anpassade för personer med funktionsnedsättning.

  • Storstilta böcker - Böcker som har större textstorlek.

  • Lättlästa böcker - Böcker med ett lättare språk i olika nivåer beroende på vilken svårighetsgrad du som låntagare söker. Ofta innehåller dessa böcker även bilder och bildstöd. I den lättlästa nyhetstidningen 8-sidor finner du nyheter på enkel svenska.

  • Boken kommer - Personal från biblioteket levererar det du vill låna hela vägen fram till din dörr. Vi hjälper dig också att reservera böcker om det skulle behövas, till exempel om det du önskar låna inte finns i bibliotekets utbud. I överrenskommelse med personalen från biblioteket kommer vi fram till när böckerna ska bytas.

  • Äppelhyllan - På barnavdelningen finns Äppelhyllan. En hylla där du kan hitta tillgängliga medier, medier som kan läsas med ögon, öron eller fingertoppar.

Språk