Lokaler och tillgänglighet Valdemarsvik

Lokaler och tillgänglighet Valdemarsvik

Huvudbiblioteket ligger mycket centralt i tätorten och busshållplatsen Strömsvik ligger endast ett stenkast bort vilket gör att det är lätt att nå även utan bil. Biblioteket rymmer 75 personer. Entrévägen är fri från nivåskillnader och de 3 entrédörrarna har automatisk dörröppnare. Vindfång och vändytor för rullstolsanvändare finns i entrén.

Parkering

Parkeringsplatser finns i nära anslutning till biblioteket.

Återlämningslucka

Lucka för återlämning av böcker med mera finns utvändigt, till höger om Funkishusets entré. Höjden är så avpassad att även rullstolsburna personer kan nå luckan.

Toaletter

Det finns fyra toaletter varav en handikapptoalett med skötbord som är fria för användning. Handikapptoaletten finns till höger bland övriga toaletter. Samtliga toalettdörrar är i en kontrasterande färg i förhållande till omgivande väggar.

Utställningsplats

Utställningslokalen Spektrummet kan även bokas till föreläsningar.

Betalningar

Biblioteket tar emot betalning via Swish.

Kopiering

Det finns möjlighet att kopiera på biblioteket. Vi kan enbart erbjuda kopior och utskrifter i A4 förtillfället. 

Pris kopiering

svartvitt: A4 2kr/sida

färg: A4 4kr/sida.

Skanner 

På Valdemarsviks bibliotek har vi en skanner integrerad i kopieringsmaskinen. För att skanna behöver man ett USB-minne. Har man inget eget så finns ett att låna i låne- och informationsdisken.

Utskrifter

Det finns möjlighet att skriva ut på biblioteket. 

Pris utskrifter

svartvitt: A4 2kr/sida 

färg: A4 4kr/sida.

I våra bokhyllor

Förutom det konventionella beståndet av tryckta böcker, tidningar och tidskrifter finns storstilsböcker, lättlästa böcker, talböcker, Östgöta taltidning, den lättlästa nyhetstidningen 8 dagar, ljudböcker och DVD-filmer. Det finns litteratur på de flesta invandrarspråk som talas i kommunen. Daisy-spelare finns för utlån.

Äta i Lokalen

Matsäck och fika förtärs inte inne i lokalen. Nötter är även förbjudet att medhava.

Språk