Använd biblioteket

Ny låntagare

Börja använda våra tjänster direkt, fyll i formuläret. Bibliotekskortet är gratis och gäller på alla folkbibliotek i Östergötland och i Tranås.
Mer om hur du blir ny låntagare

Sök i vår katalog

Götabiblioteken har tillsammans över en och en halv miljon titlar som du som låntagare kan ta del av. För att hitta det du letar efter finns en sökfunktion högt upp till höger på sidan, ett förstoringsglas märkt Sök.
Mer om Sök i vår katalog

Låna om

Märker du att du inte hinner lämna tillbaka det du lånat i tid, använd funktonen Låna om.
Mer om Låna om

Reservera

Du kan gratis reservera böcker och annan media från Götabiblioteken. Logga in med bibliotekskortsnummer alternativt personnummer (10 siffror) samt pinkod för att reservera. Du kan själv välja på vilket bibliotek du vill hämta det du reserverat.
Mer om Reservera

Ansökan om fjärrlån

Har biblioteket inte boken som du vill låna? I så fall kan vi beställa böcker från andra bibliotek, både i Sverige och utomlands. Det kallas för att göra ett fjärrlån. Det går också att beställa artiklar ur tidningar och tidskrifter.
Mer om Ansökan om fjärrlån

Inköpsförslag

Här kan du göra inköpsförslag på böcker, cd, filmer eller annat som du tycker biblioteket ska köpa.
Lämna inköpsförslag

Författarlexikon

Alex författarlexikon innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen.
Mer om Författarlexikon

Släktforskning

Är du sugen på att börja släktforska?
Mer om Släktforskning

Sök stipendier

Global Grant innehåller information om svenska och utländska stiftelser och fonder. För att komma åt Global Grant måste du vara inloggad på Götabiblioteken. 
Mer om Sök stipendier

Källkritik

Är informationen korrekt? Idag är det lätt att gå vilse i det informationsöverflöd som finns. Det kan vara svårt att veta vilken information som är rätt och vilken källa som går att lita på. Här listar vi ett par bra webbsidor där du får hjälp med att bli mer källkritisk. 
Mer om Källkritik

Bibblan svarar

Bibblan svarar är en tjänst som kan hjälpa dig svara på det du undrar över.
Mer om Bibblan svarar

Boken kommer

Tycker du om att läsa, men har svårt att ta dig till biblioteket? Då kommer boken hem till dig via bibliotekets service "Boken kommer".
Mer om Boken kommer

Trafiko

Nu kan du plugga körkortsteori gratis på biblioteket med Trafiko. Anslut till bibliotekets WiFi för att få tillgång till videor, körkortsfrågor, e-bok och ljudbok. Teorin finns på svenska, engelska, persiska och arabiska.
Mer om trafiko

Språk