Läs på egen risk!

Här hittar du utvalda mysrysliga lästips för olika åldrar.

För barn i åldern 0-6 år

”Natten, det är då det händer. Mörkret vecklas långsamt ut” så börjar den fantastiskt fina bilderboken Nattvisa av Lena Sjöberg som finns tonsatt av Lars Winnerbäck.

Vad händer på natten, när dagen tar slut, staden tystnar och stjärnorna tänds?

Lamporna i husen runtomkring släcks och fladdermössen vaknar. Nattskärran sjunger, månen lyser gul och rund. TV: n skimrar kall och blå.

Alla sover inte, katten är vaken, nattåg åker, lastbilar fraktar varor, väktaren spanar, någon diskar, någon städar, någon kör en ambulans.

Någon föds och någon dör.

Sagorna om Lillebror och den underbara familjen Kanin av Jonna Björnstjerna är fantasifulla och skojiga, men också väldigt spännande, för allt är inte bara frid och fröjd i skogen där de bor. Det finns nämligen en fruktansvärd del av skogen, och där lurar alla möjliga faror och läskigheter. Men trots att Lillebror Kanin är så rädd att tassarna skakar så visar han sig ständigt vara modig innerst inne.

Den senaste i serien är: Sagan om den underbara familjen Kanin och Rymdskeppet
En alldeles underbar kväll i Sagoskogen är hela familjen Kanin är på utsiktsberget och i Observatoriet för att se på himlens alla stjärnbilder. Någonting mystiskt sänker sig ner över Sagoskogen, det är inte månen utan något mycket STÖRRE! Hjälp, vad är det som händer?

Läs med en vuxen för det här är en nervkittlande saga för både små och stora.

Var inte rädd! Våga utforska det okända! Våga gå vilse!

Det är budskapet i en mycket spännande och fint illustrerad bilderbok: Kjell och jag går vilse av Mattias Danielsson och Sara Gimbergsson
Kjell och ”jag” är två helt vanliga killar som är ensamma hemma och som de flesta barn är de rädda för att gå vilse. Men den här gången bestämmer de sig för att utforska vad som händer om de går vilse på riktigt!

För de allra minsta kan Bäbis rädd av Ann Forslind fungera mycket bra.
I ”Bäbis rädd” skildras de känslor och upplevelser som är basala för ett litet barn: rädslan för att vara ensam och övergiven, och längtan efter närhet och gemenskap.


För lite större små barn: Jag är inte mörkrädd av Helena Harastová
Det är mitt i natten och Otto har precis vaknat. Han ser märkliga saker i mörkret. Är det spöken? Eller är det bara en hög med kläder och leksaker?
Dra i fliken och tänd lampan så får du se! Den här boken är perfekt för att få barn att övervinna sin rädsla för mörker.


För barn och vuxna: Det verkar farligt av Annica Hedin
Ibland är det faktiskt bra att bli rädd! Om det kommer en krokodil simmande när du ska bada till exempel. Men om du träffar en lurvig spindel, eller ska gå ensam upp på en mörk vind hur farligt är det egentligen?

Det finns mycket som kan kännas farligt och då kan man behöva prata med någon vuxen om det. 

Rys & Mys-serien
Rabén och Sjögren har satsat på en serie bilderböcker som de kallar för Rys & Mys. Dessa böcker beskriver de som ”lagom läskiga för små barn” Här får ni tips på några böcker som ingår i den serien: 
Rysliga förskolan av Lina Neidestam: Där fantiserar några barn om alla läskiga saker som kan hända på förskolan. Kanske är det ett läskigt monster som gömmer sig i köket? 

Dropp Dropp av Aron Landahl
Genom hela huset hörs ett läskigt ljud som säger ”dropp dropp”. Vad är det som droppar? På näst sista bilden när spänningen är på topp tar vi oss upp på vinden. Och där väntar… 

Jag vågar visst! av Jasmine Berge
Under hösten har ytterligare en ny del i serien Rys & Mys. Den kommer handla om några syskon som går till ett läskigt ödehus i skogen. 

 

urval av Margareta Gustafsdotter, Norrköpings stadsbibliotek

För barn i åldern 6-9 år

Två riktigt läskiga böcker som samtidigt är perfekta att ge sig på när man precis har lärt sig läsa. Läs dem inte precis innan du ska sova bara!

Spök-musikanterna från Bremen- Wiley Blevins   
Fyra djur bestämmer sig för att lämna sina gårdar efter att deras ägare har varit elak. Åsnan som fick stryk när hon var för långsam och för snabb, hunden fick bara mat en gång i veckan, katten som bara fick sova på det kalla taket och tuppen som fick saker slängda på sig för att han skulle vara tyst. 

Djuren bestämde sig för att ta sig till Bremen men promenaden dit var lång, när de kommit halvvägs så hittade de en stuga. Det fanns några människor i stugan men med lite list så hade de äntligen maten och stugan för sig själva.
Efter att ha ätit gott somnade de fyra vännerna och vaknade sent på natten av ett ljud utanför stugan…

Skuggan av Petrus Dahlin
En riktigt läskig bokserie som är perfekt om man har börjat lära sig läsa själv! Det står till och med Läs på egen risk på omslaget…


I den här boken lär vi känna Alvaro, som är rädd för sin egen skugga. Hans pappa tar honom till en psykolog som säger att Alvaro behöver visa att det är han som bestämmer, så han säger högt till skuggan att han minsann inte är rädd för den. Men vad han inte har tänkt på är att man aldrig, aldrig blir av med sin egen skugga, och snart verkar det nästan som om skuggan börjar få eget liv…

I boken ser hon något som verkar bekant…

 

urval av Margareta Gustafsdotter, Norrköpings stadsbibliotek

För barn i åldern 9-12 år

Spöken är temat för dessa böcker, och en sak är säker: man ska akta sig för att leta efter sådant som man inte vill ska hitta en själv. 

Prästgårdens hemlighet- Tobias Söderlund 
Vanessa tar sig tillsammans med två kompisar till den gamla prästgården i Borgvattnet. Hon ska spela in ett avsnitt till hennes YouTube kanal och vad passar bättre än anden i glaset i ett hus där det sägs spöka.

När de kommer fram till gården så lyckas de ta sig in i huset genom ett fönster som lämnats öppet men sen blir allt konstigt.

Kompisarna hör fotsteg närma sig rummet och gömmer sig under sängen, Vanessa hör hur sängen gnissla till precis som att någon satt sig ner men hon ser ingenting framför sig.

Efter fotstegen har försvunnit ut ur rummet så kravlar de ut från sängarna, på sängen ser de ett spår av att någon suttit ner. 
På kvällen när Vanessa har flyttat över filmerna till datorn så ser hon en skepnad, en skepnad som stannar precis framför sängen!

Lek med mig av Katarina Genar
En liten bok som är lika lättläst som den är läskig! Azra går hem från biblioteket där hon har lånat en bok om spöken. När hon går förbi lekplatsen så ser hon någonting konstigt: en blek flicka vars fötter inte verkar nudda marken sitter där, och gungan verkar röra sig av sig själv. Azra skyndar hem, men när hon börjar läsa är det någonting i boken som är obehagligt bekant…

 

urval av Paula Bensköld Olsson, Norrköpings stadsbibliotek 

 

Results list

757152
Book:Bäbis rädd:2015:[Ny utg.] Book
Author: Forslind, Ann
Year: 2015
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Edition: [Ny utg.]
Resource type: Physical
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
970907
Book:Kjell och jag går vilse:2020 Book
Author: Danielsson, Mattias
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Det är en varm sommardag och Kjell och »jag« har inget att göra, så vi bestämmer oss för att gå vilse. Det är förbjudet att vända till­baka och man får inte ha en aning om var man är. Det är då det kan hända oväntade och roliga saker. Ett äventyr om två småkillar på långpromenad med klurig humor i både text och bild!
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
970996
Book:Nattvisa:2020 Book
Author: Sjöberg, Lena
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Vad händer på natten? När dagen tar slut, staden tystnar och snarkningar hörs från sovrummen. När stjärnorna tänds och fladdermössen vaknar. Följ med på en stämningsfull promenad i månskenet, bland vakthundar, nyfödda kattungar och glittriga lastbilar. Nattvisa är en finstämd berättelse på rim, om allt dramatiskt som faktiskt händer samtidigt som du ligger och sover lugnt. Lena Sjöberg fångar nattens mysterier och magi i stämningsfull vers och makalösa bilder. Lena Sjöberg är författare och illustratör. Hon har givit ut ett flertal titlar, främst för barn. Hon är flerfaldigt prisbelönad och har varit nominerad till Augustpriset två gånger för titlarna: Tänk om ... och Cirkusloppor på luffen.
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
855128
Book:Rysliga förskolan:2018 Book
Author: Neidestam, Lina
Year: 2018
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
955705
Book:Sagan om den underbara familjen Kanin och rymdskeppet:2020 Book
Author: Björnstjerna, Jonna
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Det är en underbart vacker och stjärnklar kväll i Sagoskogen. Hela familjen Kanin har tagit sig upp på observatorieberget för att titta på stjärnor och planeter. Lillebror Kanin älskar allt som finns i rymden. Månen är så rund och fin i teleskopet. Men vänta! Är det verkligen månen som sakta närmar sig Sagoskogen och Lillebrors teleskop...?En hejdlöst knasig och lite småläskig berättelse om rymdvarelser som vill erövra Sagoskogen. Här krävs en modig liten kanin med rätt utrustning!
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
970904
Book:Jag vågar visst:2020 Book
Author: Berge, Jasmine
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
En tidig höstkväll smyger Otis och hans storasyskon ut i skogen. De tror inte att han som är yngst kommer att våga, men det gör han visst! Vinden gör att gräset ser ut som ett kusligt böljande hav och de hemtama träden får läskiga skuggor, allt känns spöklikt. Syskonen bestämmer sig ändå för att trotsa rädslan och gå hela vägen till ödehuset på andra sidan skogen. Men är det bara Otis och hans syskon som är ute i mörkret och leker? Debutanten Jasmine Berge skapar spänning för de minsta med sin böljande skog och mystiska kvällsljus i en berättelse om en modighetstävling i en mörk skog. Jag vågar visst är en del av vår serie Rys & Mys med lagom läskiga bilderböcker för ganska små läsare.
Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
928802
Book:Jag är inte mörkrädd!:2019 Book
Author: Harastová, Helena
Year: 2019
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Är du mörkrädd? Det kommer du inte att vara efter att du har läst den här boken! Dra i fliken och tänd lampan så får du se!
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
937682
Book:Dropp dropp:2019 Book
Author: Landahl, Aron
Year: 2019
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating
955654
Book:Det som verkar farligt:2020 Book
Author: Hedin, Annica
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Ibland är det faktiskt bra att bli rädd! Om det kommer en krokodil simmande när du ska bada till exempel. Men om du träffar en lurvig spindel, eller ska gå ensam upp på en mörk vind hur farligt är det egentligen? Det finns mycket som kan kännas läskigt: vitsminkade clowner, kryllande småkryp och tonåringar utanför affären. Eller att sova över, till och med hemma hos bästa kompisen! Med humoristisk ton i både text och bild skildrar Annica Hedin och Hanna Klinthage vanliga (och ovanliga) rädslor. En bok i samma anda som deras kritikerrosade bilderbok Dom som kallas vuxna.
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating

Results list

919577
Book:Vampyrspanarna:2019 Book
Author: Widholm, Annika
Year: 2019
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
833782
Book:Den långa vandringen:2018 Book
Author: Widmark, Martin
Year: 2018
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
919580
Book:Skuggan i fönstret:2019 Book
Author: Mogensen, Karsten S
Year: 2019
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
967599
Book:Spök-musikanterna från Bremen:2020 Book
Author: Blevins, Wiley
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
En åsna, en hund, en katt och en tupp väljer att fly sina hem. De blir oväntade reskamrater på väg till Bremen där de ska bli stadsmusikanter. På vägen stöter de på en enslig stuga där några tjuvar festar loss på god mat och sitt stöldgods. Djuren är hungriga och bestämmer sig för att skrämma bort tjuvarna. Men det visar sig att stugan vilar på en hemlighet. En väldigt, väldigt mörk hemlighet. Vad är sant i denna saga? Det är det bara spökena som vet ... Del 9 i serien Lilla skräckbiblioteket – ännu en twist på en gammal saga. En riktig rysare för de modigaste läsarna. Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
972847
eBook:Skuggan:2019 eBook
Author: Dahlin, Petrus
Year: 2019
Language: Swedish
Media class: eBook
Resource type: Electronic material
Lättläst skrämselhicka! En mörk höstkväll när Alvaro går hem på gångvägen känner han sig förföljd. Men när han vänder sig om ser han bara sin egen skugga. Nästa dag händer det igen, och snart inser Alvaro: hans egen skugga vill honom illa! Går det att fly från något som alltid är bakom en? En fristående bok i Petrus Dahlins och Johanna Kristianssons riktigt läskiga serie "Läs på egen risk".Illustratör: Johanna Kristiansson [Elib]
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating
815683
Book:Flickan i det vita huset:2017 Book
Author: Sunne, Linn T
Year: 2017
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
727233
Book:Den elaka vikarien:2014 Book
Author: Fager, Anders
Year: 2014
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
En lärare blir sjuk och nu måste rektorn hitta en vikarie. Rektor ser ingenting - men barnen fattar att det där är ingen vanlig vikarie. Nu är det ute med dom. Rösten är som stål och lektionerna handlar om död. Skolan blir rena mardrömmen. Hu, riktigt läskig berättelse. [Barnbokskatalogen]
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
957209
Book:Det hemska skrattpulvret:2020 Book
Author: Hai, Magdalena
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Ninas högsta dröm är att kunna köpa en cykel, men hon har inga pengar och behöver skaffa ett jobb. En dag går hon förbi en märklig butik med en lapp i skyltfönstret. "Hjälp önskas" står det. Men det är inte vilken butik som helst. Det är Rysmans rysliga butik. I skyltfönstret ser Nina en voodoo-docka och en massa annat konstigt. Det ser läskigt ut därinne. Men Nina behöver ju pengarna … Hon går in. I butiken träffar hon på en man som ligger på golvet och skrattar, ett grönt spöke och en konstig bläckfisk. Hur ska det gå för Nina – får hon jobb i butiken? Och ska hon kunna köpa en cykel? Hegas böcker – lätta att läsa. Svåra att motstå.
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating
760792
Book:Monstret i natten:2016 Book
Author: Strandberg, Mats
Year: 2016
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Inga klasskompisar kommer på Frank Steens födelsedag. Det visste han ju! Ingen vill vara med honom. Men det är ok. Han funderar istället och pratar gärna med granntanten. En dag blir Frank biten av hennes lilla hund och förvandlad till varulv. Fast det tar ett tag innan Frank fattar vad det är som händer. Lokaltidningen i lilla Yrred drar igång en häxjakt på den hemska varulven och hittar på en massa. Allt varulven Frank vill är ju att bli klappad på magen! [Barnbokskatalogen]
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating

Results list

967593
Book:Nattåget:2020 Book
Author: Ollmark, Lena
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcf
Media class: Book
Resource type: Physical
Vill du höra något riktigt, riktigt läskigt? Känsliga föräldrar varnas Mardrömssällskapet har packat sina väskor och klivit ombord på ett nattåg. De samlas i restaurangvagnen tillsammans med både resenärer och tågvärdar som skrattar nervöst medan tåget rullar genom natten. Mardrömssällskapets uppgift är att berätta så hemska historier som möjligt om onda platser, mörka hemligheter och djupa sorger. Som till exempel: Hur farligt kan det vara att inte städa sitt rum? Vad händer i världens läskigaste spökhistoria? Och utför man verkligen skrämmande experiment på gammelmormors ålderdomshem? Men berättelserna lockar också fram onda krafter som rör sig genom vagnar och kupéer. Det är något märkligt med just det här nattåget Fem nya kusliga spökhistorier samlade i en bok, för dig som älskar att bli rädd!
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
966278
Book:Flickan utan ansikte:2020 Book
Author: Angerborn, Ingelin
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcg
Media class: Book
Resource type: Physical
"Hur ser hon ut egentligen, den där flickan?" frågade Fanny. Ines la huvudet på sned och tittade länge på en punkt borta vid dörren. Ungefär i höjd med handtaget. "Jag vet inte", sa hon till slut. "Hon har liksom inget ansikte." Signe och Fanny sitter barnvakt åt Fannys kusin Ines. Hon är världens gulligaste unge, med stora ögon, lockigt hår och en låtsaskompis med svarta skor. Men framåt kvällen, när mörkret faller och det börjar hända märkliga saker i det gamla huset, kan Fanny och Signe inte låta bli att undra. Är hon verkligen bara på låtsas? Flickan med de svarta skorna. Flickan som aldrig sover. Flickan utan ansikte ... En minimysrysare av Ingelin Angerborn. Högklassig spänning med fantastiska illustrationer av Elin "Eplet" Sandström.
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
960346
Book:Spöksomrar:2020 Book
Author: Melin, Mårten
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcg
Media class: Book
Resource type: Physical
Spöksomrar är tre längre berättelser med olika ungdomar i huvudrollerna. Den utspelar sig under en sommar, när de alla blir vittnen till en nervkittlande verklighet de inte kände till. "Flickan i trädet" handlar om Nova som ska tillbringa en vecka i sin nya kompis Elsas sommarhus. En stormig natt ser Nova en flicka som sitter och gungar i ett träd nedanför hennes fönster. Det märkliga är bara att det inte finns några träd i trädgården. I "Vintage" möter vi Sebastian, vars mamma är besatt av gamla möbler. Hon köper en antik säng åt honom på loppis, vilket får Sebastian att drömma de mest konstiga saker om nätterna. "Ön" är berättelsen om Hanna som träffar Nicki nere vid stranden. För att utmana henne föreslår Hanna att de ska simma ut till ön som ingen annan simmar till. Väl där blir Nicki som förbytt och gör någonting minst sagt oväntat. Mårten Melin är en mästare på att kombinera det vardagliga livet med övernaturliga inslag: den nya vänskapen som växer sig starkare när man plötsligt delar en syn som egentligen inte borde kunna ses; förälskelsen som kommer av sig när den som kysser en plötsligt ockuperas av en annan. Den träffsäkra gestaltningen gör identifikationen med samtliga huvudpersoner enkel och spökena livs levande.
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
960955
Book:Coraline:2020 Book
Author: Gaiman, Neil
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcg
Media class: Book
Resource type: Physical
Dagen efter det att hennes familj flyttat in i ett gammalt hus ger sig Coraline ut på upptäcktsfärd. Där bor fröken Spink och fröken Kraft, en gammal man som tränar en mus-cirkus ingen får se. Och så finns en dörr som kanske inte leder någonstans. Men när Coraline får upp dörren visar det sig att dörren leder in till en annan lägenhet i ett annat hus Först är allt bara underbart. Maten är bättre, leksakerna roligare och böckerna mer spännande. Föräldrarna är också annorlunda. De är snällare än hennes egna, men det är något konstigt med dem - till exempel har de fastsydda knappar i ansiktet i stället för ögon. Dessutom vill de att Coraline ska stanna hos dem och vara deras dotter för alltid ...
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating
956486
Easy read:Lek med mig:2020:Första upplagan Easy read
Author: Genar, Katarina
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcg
Media class: Easy read
Edition: Första upplagan
Resource type: Physical
Azra har lånat en bok om spöken på biblioteket. Hon älskar att läsa om spöken! På väg hem går hon förbi lekplatsen där det brukar vara fullt av barn, men nu är det kväll och lekplatsen är tom. Men så ser Azra att en gunga rör sig! Där, alldeles ensam, sitter en mycket blek liten flicka som ser på Azra med mörka ögon …
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
954508
Book:De dödas resa:2020 Book
Author: Arro, Lena
Year: 2020
Language: Swedish
Shelf mark: Hcg
Media class: Book
Resource type: Physical
En ny skräckberättelse av Lena Arro, som med Filippo Vanzos illustrationer verkligen ger läsaren kalla kårar.
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
938205
Easy read:Under isen och andra rysliga berättelser:2019 Easy read
Author: Gard, Tobias
Year: 2019
Language: Swedish
Shelf mark: Hcg
Media class: Easy read
Resource type: Physical
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
932619
Book:Flocken:2019 Book
Author: Ruta, Matilda
Year: 2019
Language: Swedish
Shelf mark: Hcg
Media class: Book
Resource type: Physical
Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating Provide rating
930148
Book:Prästgårdens hemlighet:2019:Första upplagan Book
Author: Söderlund, Tobias
Year: 2019
Language: Swedish
Shelf mark: Hcg
Media class: Book
Edition: Första upplagan
Resource type: Physical
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating

Search the catalogue

Language