Biblioteken tipsar

Inte helt Miss Lyckad Veronica Linarfve

Inte helt Miss Lyckad är den fristående fortsättningen på  ”I huvudet på Miss Lyckad”.

Som nygift och befordrad till chef tänker Louise att livet har ordnat sig och att hon äntligen har allt hon behöver. Efter en längre tids svacka med oro, stress och svartsjuka, som slutar i ett större missöde på en resa, tror hon sig äntligen uppleva sann lycka. Men är hon egentligen så lycklig som hon tror, innerst inne?
Den nya vardagen ställs på spets när hennes man får ett erbjudande om en tids utlandsjobb, som han varken vill eller kan tacka nej till. Som en räddande ängel bestämmer sig då Louises syster Kajsa för att flytta hem till henne och barnen och hjälpa till. Till en början går allt jättebra. Barnen stortrivs med sin moster och Louise får mer tid till arbetet. Men så får hon känslan av att hennes team på arbetsplatsen går bakom ryggen och har hemliga möten om henne, då de mer och mer drar sig undan henne och arbetet. Hon saknar sin man jättemycket, och plötsligt blir tillvaron med systern inte riktigt som hon tänkt sig, tvärtom. Vid flera oundvikliga konflikter med både systern och en kollega känner sig dessutom mer ensam än någonsin.

Ett krav systern hade innan inflyttningen var att hon skulle hjälpa till med barnen i utbyte mot att Louise ställer upp som en sorts klient för ett coaching program, Kajsa har bestämt sig för att bli Livscoach och gå en utbildning för det. Louise är först motvillig och ser det hela som en plojgrej. När hon ber systern hitta någon annan kommer Louises kollega Stella in i bilden. Men systern släpper dock inte taget om Louise. 

När Louise efter en weekendresa för jobbets räkning kommer hem och upptäcker att systern gjort tvärtom vad hon ville gällande barnen, eskalerar känslorna av nytillkommet missmod och det slutar med att Kajsa flyttar ut mitt i natten utan ett ord. När Louise upptäcker att gästrummet är tomt hittar hon ett utrivet papper ur en anteckningsbok, skrivet av Kajsa mitt under ett av deras coachingsamtal. Det skrivna på pappret handlar om henne. Först blir hon lite arg och chockad, men ju fler dagar som går i hennes ensamhet, desto mer börjar hon fundera, både på hur hon verkligen mår och vad hon egentligen vill innerst inne. Är hon egentligen så lycklig som hon tror?

Veronica Linarfve bor med man och två barn i Åkersberga. Hon är utbildad beteendevetare och journalist och driver idag en redaktionell kommunikationsbyrå. Veronica arbetade under flera år som chefredaktör på ett resemagasin och författardebuterade 2018 med I huvudet på Miss Lyckad.
 

Sommarboktips av Jessica Olsson, Norrköpings stadsbibliotek

Reservera Inte helt Miss Lyckad

 

 

Arbetarlitteratur

Tranås biblioteks Magnus Grehn tipsar om arbetarlitteratur med demokratiinriktning

The Doors of Eden av Adrian Tchaikovsky

2020s bästa science fiction.

The Plot Against America av Ed Burns & David Simon

2020s bästa TV-serie

Dörren av Magda Szabó

2020s bästa översättning till svenska

Här brusar strömmen förbi av Stina Ekblad

2020s bästa memoarer

Den besvärliga Elin Wägner av Ulrika Knutson

2020s bästa biografi

Jag ser allt du gör av Annika Norlin

2020s bästa novellsamling och nykomling

Mot San Francisco av Clara Clementine Eliasson

2020s bästa debutant

Tecknar snö av Lina Bonde

2020s bästa diktsamling

Höstmorden av Samuel Karlsson

2020s bästa deckare