6-9 voutta

Kielivalinta

Englishsuomisvenska
Glada pojkar och flickor som springer i ett grönområde.

Somriga böcker för sommarlovets alla dagar 

Ibland är sommarlovet sådär riktigt härligt, med bad, glass och en massa sol! Då kan det vara mysigt att ligga i skuggan och läsa en bra sommarbok. Så att man verkligen känner sommaren i hela kroppen! Men ibland blir ju sommarlovet faktiskt mest regn och rusk och inte särskilt somrigt och mysigt alls. Då är det tur att man kan välja en riktigt härlig sommarbok och drömma sig bort istället! Krypa upp i det mysigaste soffhörnet och läsa om havet, magiska älvor och härliga sommaräventyr. Det finns sommarböcker som passar för alla sorters dagar!

På biblioteket hittar du många härliga böcker med sommartema! Titta havet är till exempel en jättefin pekbok för de allra yngsta barnen. Boken Koko och Bosse hinner inte  bjuder på igenkänning för alla som någon gång försökt samla ihop familjen och åka till stranden. I Hemma hela sommaren ser vi att äventyret kan finnas precis runt knuten och i Ridläger med Sigge får vi följa med på det allra första pirriga ridlägret!

Oavsett ålder, intresse och sommarlovsväder så finns det massor av härliga sommarböcker att låna på ditt närmaste bibliotek!  

 

Beatrice Forssell, bibliotekarie Linköpings stadsbibliotek

 

 

Teoslista

798307
Tekijä: Mendel-Hartvig, Åsa
805565
Tekijä: Karinsdotter, Emma
838559
Tekijä: Gunér, Emi
955653
Tekijä: Hansson, Julia
983016
Tekijä: Wall Kubilius, Moa
753146
Tekijä: Hallberg, Lin
842021
Tekijä: Johansson, Elin
807099
Tekijä: Sandén, Mårten
992776
Tekijä: Johansson, Elin