Låneregler och priser - Mjölby

Språk

Englishsuomisvenska

Det är gratis att skaffa lånekort, bara du har med dig giltig legitimation. Barn kan få eget lånekort från och med det år de fyller 6 år, bara vårdnadshavare skriver på en förbindelse. För att lånekortet ska gälla måste du skriva ditt namn på kortets baksida. Du har då avtalat med biblioteket att följa våra låneregler:

Du har ansvar för ditt lånekort och för de lån som görs på ditt kort. Lånekortet är personligt. Det betyder att du inte får ge det till någon annan. Om du tappar bort ditt lånekort ska du tala om det på biblioteket så fort som möjligt. Biblioteket spärrar då ditt lånekort så att ingen annan kan använda det. Du får betala 10 kronor för att få ett nytt lånekort. Det är gratis att låna och reservera alla typer av medier (böcker, ljudböcker, tidskrifter, filmer, musik, noter, spel med mera) som finns på biblioteken i Mjölby kommun och på biblioteken i Östergötland och Tranås. Åldersgräns för lån av konsollspel och film är 15 år.

När du lånar en bok får du ett kvitto där det står när du senast ska lämna tillbaka boken. Lånetiden är normalt 28 dagar, men bara 14 dagar om det är kö. Lånetiden för film är 7 dagar. Om du vill låna en bok som inte finns på biblioteken i Östergötland kan vi oftast fjärrlåna boken från något annat bibliotek i Sverige. Det kostar ingenting.