Lokaler och tillgänglighet

Här kan du läsa om bibliotekets lokaler och den utrustning som finns. För en mer ingående beskrivning om lokaler och tillgänglighet, klicka på länken Förbered ditt besök nedan.

 

Studierum och studieplatser

Det finns 4 studierum att boka. Studierum 1 och studierum 2 är utrustade med varsin dator innehållandes släktforskningsprogram. Studierum 3 och studierum 4 har inga datorer. Det finns bärbara datorer att låna vid behov. Alla studierum bokas via bokningssystemet Netloan. Studierummen kan bokas både hemifrån och på biblioteket och sker via https://bokadator.motala.se/.

DigidelCenter - studieplatser för 12 personer som kan användas när ingen annan verksamhet pågår, går ej att boka.

Det finns även gott om platser i bibliotekslokalen där det går bra att sitta och studera.

Datorplatser

9 datorplatser inklusive en släktforskningsdator vid Motalahyllan - bokas på plats eller här: https://bokadator.motala.se/.

En dropindator - får användas max 15 minuter, höj- och sänkbar, bokas inte.

Tre sökdatorer - dessa är avsedda för sökningar på Götabibliotekens sida samt för bokning av datorer och studierum, höj- och sänkbara, bokas inte.

GameRoom - detta rum är utrustat med två gamingdatorer, en retrokonsol (SNES) och ett Playstation 4.

Fyra datorer på barnavdelningen - dessa får endast användas av barn och ungdomar upp till och med 17 år. Bokas på plats eller här: https://bokadator.motala.se/.

Toaletter/skötbord

Det finns tre toaletter i bibliotekets lokal, varav en är en RWC som är extra rymlig och anpassad för rullstol. Denna toalett är också utrustad med skötbord.

Mikro

Mikro finns för uppvärmning av barnmat.

Sök

Språk