Nördsamtal

Språk

Englishsuomisvenska
Tecknade människor som håller upp en skylt med texten

Götabiblioteken medverkar på NärConline

Den 23-26 juli skulle spel- och cosplayfestivalen NärCon Sommar 2020 ha ägt rum i Linköping. På grund av pågående pandemi är festivalen nu framflyttad till nästa sommar. Men misströsta inte festivalen blir ändå av - den blir digital och Götabiblioteken bidrar med tre nördsamtal.
Här kan du vara med online.

Carry on my wayward son - ett boksamtal om Rainbow Rowells fantasyserie

Fantasyserien Carry on av Rainbow Rowell började med fanfictionboken Fangirl. Där skriver huvudkaraktären Cath om ärkefienderna Simon och Baz, två magiker som blir kära i varandra. Carry on blev Rowells första bok i serien om den magiska världen. Bok nummer två heter Wayward son och en tredje del är planerad. Böckerna handlar om hur det  är att vara den utvalde (The Chosen One) och vad som händer när den utvalde spelat ut sin roll som utvald.
Nördsamtalet kommer att handla om böckerna, om fanfiction och Rowells beslut att skapa ett eget universum. Nördarna  kommer även att grotta ner sig i huvudkaraktärerna Simon, Baz och Penelope, deras relationer, problem och utveckling. Närheten till Harry Potter och hbtq-representation kommer att beröras.
Medverkande: Elina Purmonen  (Tranås bibliotek), Johanna Hammarström (Tranås bibliotek), Kerstin Sivebrand (Agora i Skäggetorp, Linköping)

Från nörd till otaku

Har du hittat ett nytt mangafynd som du bara måste dela? Eller vill du prata om dina äldre favoriter som kanske andra har missat?
Gör då dessa manga-nördar sällskap när de pratar om sina favoriter och vad de läser just nu.
Medverkande: Maria Karlsson (Finspångs bibliotek) och Emelie Ekholm (Motala bibliotek)

Harry Potter och de snackande bibliotekstanterna

Undrar du hur ett tält kan vara större på insidan, om  husalfers rätta plats är i köket eller varför trolldomsministern Fudge är en tönt?
Då ska du delta i det här live-samtalet där några nördar avslöjar vad bokserien om Harry Potter har lärt dem. Det går rykten om att de även kommer styla med sina pyssel-skills…
Medverkande: Jennie Gomér (skolbiblioteken i Mjölby), Sissela Wasén och Emelie Hedlund (Mjölby bibliotek), Ullias Berglund (Harry Potter-nörd) samt eventuellt en gäst.