Norrköpings Stadsbibliotek

Välkommen!

Kontaktinformation

  • GataSödra Promenaden 105
  • Postnummer602 31 Norrköping
  • TelefonExpedition: 011 - 15 26 65
    Fackavdelning: 011 - 15 27 11
    Wifi: nrkOpen, inget lösenord.

Program på biblioteket

Laddar

Stadsbibliotek på Instagram

På Stadsbiblioteket

Har du svårt att komma till biblioteket?

Vi skickar kostnadsfritt hem böcker till dig som inte själv kan komma till biblioteket på grund av hög ålder, funktionsnedsättning eller långvarig sjukdom.

Ring eller mejla och berätta vad du är intresserad av att läsa. Du kan låna ur hela bibliotekets sortiment, till exempel romaner, faktaböcker, talböcker, böcker med stor stil och lättlästa böcker.

Vi kör sedan hem de önskade böckerna till dig. Leverans av böcker sker torsdagar udda veckor.

När du läst färdigt meddelar du oss, så kommer vi och byter böcker. Lånetiden är högst två månader.

Böcker till sjukhem

Vi lämnar även kostnadsfri biblioteksservice till sjukhem, servicehus, dagcentraler, gruppbostäder m.m. Har du några särskilda önskemål försöker vi tillgodose dessa.

Kontakta oss så får du veta mer!

Våra telefontider är udda veckor:

   måndag kl.10 -12

   tisdag kl.14 - 16

Övriga tider: Tala in namn och telefonnummer så ringer vi tillbaka

Tel.nr: 011-15 27 20

E-post: bokenkommer@norrkoping.se

 

Norrköpings Stadsbibliotek har många datorer, alla har tillgång till Internet.

Stationära datorer

Om du vill använda en dator längre än 15 min behöver du boka den. Det gör du under boka dator. Det finns också ett antal stationära datorer för kortare ärenden, dessa kan användas direkt utan att boka tid. I datorerna finns bland annat Office-paketet. Du kan använda USB-minnen för att spara och skriva ut dokument.

Bärbara datorer

Vi erbjuder lån av bärbara datorer för användning i biblioteket. Dessa lånas ut i upp till 4 timmar, ett särskilt avtal måste skrivas på och du lånar mot inlämnande av legitimation. De bärbara datorerna är inte möjliga att reservera. det går inte att skriva ut dokument från bibliotekets bärbara datorer.

Trådlöst internet

Har du egen dator eller mobil kan du använda vårt trådlösa nätverk nrkOpen, inget lösenod behövs. 

Teknikutvecklingen går fort och många aktörer har en ambition att nå medborgare på nya sätt. I Norrköpings DigidelCenter får stadens invånare stöd för att kunna ta del av digitaliseringens möjligheter.

DigidelCenter finns till för dig som vill ha hjälp att använda digital teknik som till exempel dator, mobil och surfplatta. Centret finns också till för dig som vill lära sig mer om digital produktion och kreativt skapande med digitala verktyg. Det går även att prova på att använda teknik som 3D-skrivare och VR-glasögon.

DigidelCenter ligger på Stadsbibliotekets fackavdelning en trappa upp precis bredvid informationsdisken.

Teknikhjälp

Vi hjälper dig med dina frågor rörande smartmobil, surfplatta och dator. Teknikhjälpen är kostnadsfri med drop in.

Teknikhjälpen på Stadsbiblioteket:

Mångar kl.14.00-16.00

Tisdagar kl.14.00-16.00

 

Teknikhjälpen på Vilbergens bibliotek:

Torsdagarna 12/1, 9/2, 9/3, 6/4, 4/5, och 1/6 kl.13.00-15.00

 

DigidelCenter

 

 

 

 

Norrköpings stadsbibliotek förmedlar gärna fjärrlån av media från andra bibliotek. 

Media som finns på andra bibliotek i Göta fjärrlånas inte utan kan reserveras i katalogen i vanlig ordning. Media som getts ut under de senaste åren behandlas i första hand som inköpsförslag. 

Skicka gärna inköpsförslag till oss.

Det finns ingen enhetlig policy för AV-material och böcker på CD/CD-ROM. De flesta bibliotek lånar dock inte ut CD/CD-ROM och DVD. Varje förfrågan måste prövas för sig.

Kostnad:

0 kr för fjärrlån från övriga Sverige och Norden.
75 kr för lån utanför Norden.

Artikelkopior kan vara avgiftsbelagda

Förseningsavgifterna för fjärrlån är samma som för bibliotekets övriga media.

Vid frågor?

Kontaktperson: Aleksander Nikolic 
tel: 0722-28 06 77
E-post: nsb.fjarrlan@norrkoping.se 

 

Du kan låna/boka rum för grupparbeten eller mindre möten.

Ett rum finns i anslutning till tidningsavdelningen på övre planet och har plats för upp till sex deltagare. De övriga tre rummen är placerade på bottenvåningen längst in med utsikt över Nygatan. Bärbara datorer kan lånas i informationsdisken på plan 1.

Rummen bokas via vårt bokningssystem och låses upp av personalen.

Tyst läsesal

Vill du sitta i en tyst miljö finns det ett tyst läsrum på plan 1 bakom informationsdisken. Du går in från musikavdelningen. Detta tysta rum bokas ej.

Folkbibliotekens basutbud för grundskolor i Norrköpings kommun

Från och med läsåret 2020/2021 erbjuder biblioteken i Norrköpings kommun ett basutbud till elever i grundskolan.

Basutbudet innebär en läsfrämjande aktivitet vilken erbjuds elever i ÅRSKURS 4 och en biblioteksintroduktion till alla elever i FÖRSKOLEKLASS.

Övriga årskurser är välkomna att besöka biblioteket får lån/återlämning av litteratur. Alla besök på huvudbiblioteket vid Söder tull MÅSTE FÖRBOKAS via outlookkalender. Information om hur du bokar ditt besök på huvudbiblioteket har skickats ut via utbildningskontoret. Kontakta mats.svensson@norrkoping.se för frågor om hur bokningskalendern fungerar.

Besök på andra kommunbibliotek är möjligt men organiserade aktiviteter erbjuds endast på biblioteket i ert närområde.

Ta kontakt med respektive bibliotek för inbokning av besöket och för frågor om utbud. Utöver basutbudet som erbjuds alla kan det förekomma lokala varianter.

Vi vill att alla barn ska ha sitt egna bibliotekskort, barn och ungdomar under 18 år måste ha målsmans underskrift för att få ett bibliotekskort hos Götabiblioteken. 
Ladda ner dokumet för godkännade av bibliotekskort på svenska 

Blanketten finns även på dessa språk arabiska, engelska, finska, persiska och somaliska.



För att kunna ge elever bibliotekskort måste detta dokument vara ifyllt av målsman och inlämnat till biblioteket en veckan innan ni besöker oss.

En inbjudan med mer information kommer under läsåret från ett bibliotek i ert närområde.

​För frågor till barnavdelningen vänliga kontakta nsb.barn@norrkoping.se

 

Välkomna!

Vänliga hälsningar
Barnbibliotekarierna på
Norrköpings stadsbibliotek

Norrköpingsrummet

I Norrköpingsrummet finns cirka sextusen dokument - böcker, artiklar, småtryck, kartor, bilder med mera - som på ena eller andra sättet handlar om just Norrköping. 

Norrköpingsrummet hittar du på Stadsbibliotekets övre plan, alldeles i anslutning till informationsdisken (där du får hjälp med dina frågor). Det är en referenssamling, materialet är alltså inte till hemlån. Däremot går det bra att kopiera valda delar. Vill du söka efter böcker/material i Norrköpingsrummet kan du göra det här på Sök i Norrköpingsrummet.

Norrköpings äldresamlingar

Böcker om Norrköping till hemlån finns på hembygdshyllan med placering vid släktforskningsavdelningen. Det går också att söka i bibliotekets Ädresamlingar som innefattar totalt 75.000 volymer föravarde i ett särskilt klimat och säkerhetsanpassar arkiv på Bråvalla. Dessa böcker måste specialbeställas.

Bildarkiv

Lär känna din historia med hjälp av Norrköping stadsbiblioteks bildarkiv.

På själva stadsbiblioteket har vi inte Meröppet men våra filialer är meröppna, läs mer om det under:

Meröppet - Norrköping

Släktforskaravdelningen är placerad en trappa upp. Där finns datorer med olika databaser och CD-skivor samt referenslitteratur som kan vara av intresse för släktforskare. Här finns också läsapparat för dagstidningar.

 

Släktforskarkort och datorbokning

För att boka och logga in på datorerna behövs ett särskilt släktforskarkort. Släktforskarkontot läggs upp av personalen på fackavdelningen (infodisken)

Bokning av datorer kan sedan ske med självbetjäning vid bokningsdatorerna eller hemifrån via bibliotekets hemsida. Även bokning per telefon är möjlig och då behöver man ha sitt släktforskarkorts nummer tillgängligt.

Observera att man måste logga in på datorn inom tio minuter annars raderas bokningen.

Sammanlagt kan 4 timmar datoranvändning per dag bokas.

 

Släktforskardatorer

Vi har tre släktforskardatorer med olika innehåll, under Släkforskardatorer på Norrköpings stadsbibliotek kan du läsa om de olika datorerna och hitta länkar till bokning.

 

Tidningsdatabasen Svenska dagstidningar

I söktjänsten Svenska dagstidningar, finns tidningar från 1645 fram tills 2018. Ett tiotal svenska dagstidningar finns i fulltext från publiceringsstarten fram tills idag och ytterligare drygt 300 tidningar från 2014 och framåt. Nya nummer läggs till löpande, men med c: a 2-3 månaders fördröjning. Tjänsten omfattar i dagsläget drygt 20 miljoner sidor digitaliserad svensk dagspress med fulltextsök.

På en av våra datorer på Fackavdelningen kommer du åt tidningsdatabasen Svenska dagstidningar. Du kan endast skriva ut artiklar. Du får inte spara artiklar på datorn, i molnet eller på ett USB-minne. Det går att skicka artiklar till din egen e-post genom att skapa ett konto på sidan för Svenska dagstidningar, https://tidningar.kb.se Välj Logga in längst upp till höger på sidan och följ instruktionerna.

 

Övrigt

På fackavdelningen finns även mycket annat material som är intressant för släktforskare t ex:

  • Mari-Anne Olssons Bouppteckningsingresser för de härader som ingår i Norrköpings kommun.
  • Norrköpings Tidningar på mikrofilm från 1758 och Folkbladet på mikrofilm från 1905.
  • Norrköpingsrummet med ett omfattande material om staden. Ej hemlån.
  • På hembygdshyllan finns litteratur om Norrköping till hemlån.

 

Externa länkar 

Nättidningen Rötter Här kan man lära sig mer om släktforskning, ställa frågor i Anbytarforum, hitta bra länklistor och följa med i vad som händer i Släktforskarsverige. Nätbokhandel.

SVAR nätbokhandel för släkt- och hembygdsforskning

Kulturarv Östergötland  Med många länkar till släkt- och hembygdsforskning som rör Östergötland, t ex databaserna Böteslängd, Fångrullor och Norrköpings Poliskammare.

Ellis Island Amerikansk databas över alla som anlänt till Ellis Island 1892 – 1930. Länk finns till originaldokument där det finns fler uppgifter, t ex amerikansk destination, adress till släkting o dyl. Databasen är gratis men registrering krävs.

Family Search  Mormonernas uppgifter om födda och vigda i både Sverige och övriga världen. Kvalitén på uppgifterna varierar och bör kontrolleras. Man kan få bra uppslag till fortsatt forskning!

 

Distanstuderande och tentamen

Studerar du på distans kan du använda någon av våra bokningsbara studieceller för att följa föreläsningar och delta i seminarier. Du har också möjligheten att få tentera här på biblioteket om din skola tillåter det. Vi ordnar med lokal och hantering av tentan. Däremot kan vi inte åta oss att vara tentavakt.

Kostnaden 200 kr erläggs kontant i samband med skrivningen.
Vid fakturering tillkommer en administrativ avgift på 50 kr och vi behöver då faktureringsbekräftelse före tillfället med uppgifter om adress, referenskod, referensnamn och organisationsnummer.

Kontakt för tentor är:

Ola Gustafsson, ola.gustafsson@norrkoping.se

Vi har flera arkiv och databaser på biblioteken i Norrköping, några nås endast ifrån biblioteken och andra kommer du åt hemifrån

Alex - författarlexikon

På stadsbiblioteket | Utanför stadsbiblioteket 
Alex författarlexikon innehåller presentationer av skönlitterära författare från hela världen. Alla typer av författare finns med. Här finns klassiker och nobelpristagare men också våra dagars populära bästsäljare, barn- och ungdomsboksförfattare etc.
När du gör en sökning på författare eller titel i webkatalogen, får du fram en träfflista och när du väljer och klickar på något ur den listan kommer du till en informationspost. I kolumnen till höger under rubriken Författareinformation från Alex, kommer det fram information om aktuell författare. Vill du läsa mer kan du gå vidare genom att följa länken under informationen, sitter du inom kommunens nätverk så loggas du in automatiskt, annars kommer det upp en inloggningsruta där du skriver i ditt lånekortsnummer.

 

Arkiv Digital (AD OnLine)

På Stadsbiblioteket - släktforskaravdelningen
Nyfotograferade bilder av det historiska källmaterialet i färg. Kyrkböcker, rullor, bouppteckningar, 1940, 1950, 1960, 1975 och 1985-års folkräkning. Befolkningen i Sverige 1860-1947. Svenskar i USA 1940, Flygfotografier mm.

 

Bilddatabas

Lär känna din historia med hjälp av Norrköping stadsbiblioteks bildarkiv.

 

Global Grant - stipendieförteckning

Global Grant är en omfattande stipendieförteckning som innehåller information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare.
För att komma åt Global Grant måste du vara inloggad på Götabiblioteken.

 

Landguiden

På Stadsbiblioteket
Utrikespolitiska Institutets länderinformation. Uppdaterad onlineversion av tryckta Länder i fickformat. Här kan Du läsa om varje lands geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi och sociala förhållanden med mera. Du kan också ta fram kartor eller jämföra länder statistiskt och få svar i form av tabeller och diagram.

 

Nationalencyklopedin

På Stadsbiblioteket
Ett svenskt uppslagsverk som även innehåller ordböcker på svenska, engelska, spanska, franska, tyska och arabiska samt ytterligare drygt 15 språk. Därtill finns även bl. a.  Korsordshjälpen, Junior och Play

 

Svenska dagstidningar

På Stadsbiblioteket - specialdator på fackavdelningen

I söktjänsten Svenska dagstidningar finns tidningar från 1645 fram tills 2018. Ett tiotal svenska dagstidningar finns i fulltext från publiceringsstarten fram tills idag och ytterligare drygt 300 tidningar från 2014 och framåt. Nya nummer läggs till löpande, men med c: a 2-3 månaders fördröjning. Tjänsten omfattar i dagsläget drygt 20 miljoner sidor digitaliserad svensk dagspress med fulltextsök.

Du kan endast skriva ut artiklar. Du får inte spara artiklar på datorn, i molnet eller på ett USB-minne. Det går att skicka artiklar till din egen e-post genom att skapa ett konto på sidan för Svenska dagstidningar, https://tidningar.kb.se Välj Logga in längst upp till höger på sidan och följ instruktionerna.

 

Äldresamlingar 

Äldresamlingar Norrköpings stadsbibliotek
Sedan 2014 förvaras Norrköpings Stadsbiblioteks äldre boksamlingar i särskilt klimat- och säkerhetsanpassat magasin i en byggnad i Bråvalla. I samlingarna ingår bland andra Finspongssamlingen med cirka 35.000 volymer, ordnade efter ämne och format. Totalt omfattar de nio samlingarna cirka 75.000 volymer. Läs mer och sök i våra samlingar.

Du som har en funktionsnedsättning som gör det svårt att läsa tryckt text har rätt att låna och läsa talböcker. Det gäller t.ex. synnedsättning, adhd och dyslexi.

Vilka som får låna talböcker regleras i Upphovsrättslagen §17.
 

Du kan läsa talböcker på olika sätt:

Med daisy-skiva i en talboksspelare eller mp3-spelare.

Ladda ned direkt eller lyssna strömmande från talbokskatalogen Legimus i en smartphone, surfplatta eller dator.

För att kunna lyssna på eller ladda ned digitala talböcker direkt behövs ett konto i Legimus.

Legimus finns som app till telefoner och surfplattor. Kontakta biblioteket så hjälper vi dig.

Du som har svårt att komma till biblioteket kan få talböckerna hemskickade med post.

Kontakta oss så berättar vi mer.

 

Talboksavdelningen Norrköpings stadsbibliotek

Telefon: 011-152720 (telefonsvarare)

E-post: bokenkommer@norrkoping.se

På norrköpings stadsbibliotek hittar du många dagstidningar och tidskrifter. här listar vi tidningarna som finns i att låna/läsa på stadsbiblioteket.

På biblioteket kan du även ladda ner och läsa tidskrifter digitalt via Pressreader, eller söka i tidningsdatabasen Svenska dagstidningar.

 

Svenska dagstidningar

Barometern Kalmar Kalmar län
Borås tidning Borås Västra Götalands län
Dagen Stockholm Stockholms län
Dagens ETC Stockholm Stockholms län
Dagens industri Stockholm Stockholms län
Dagens nyheter Stockholm Stockholms län
Dalademokraten Falun Kopparbergs län
Eskilstunakuriren Eskilstuna Södermanlands län
Flamman Stockholm Stockholms län
Folkbladet Norrköping Östergötlands län
Gotlands tidningar Visby Gotlands län
Göteborgsposten Göteborg Västra Götalands län
Jönköpingsposten Jönköping Jönköpings län
Katrineholmskuriren Katrineholm Södermanlands län
Nerikes allehanda Örebro Örebro län
Norran Skellefteå Västerbottens län
Norrbottenskuriren Luleå Norrbottens län
Norrköpings tidningar Norrköping Östergötlands län
Norrländska socialdemokraten Luleå Norrbottens län
Skaraborgs allehanda Skövde Västra Götalands län
Smålandsposten Växjö Kronobergs län
Smålandstidningen Eksjö Jönköpings län
Svenska dagbladet Stockholm Stockholms län
Sydsvenska dagbladet Malmö Skåne län
Söderhamnskuriren Söderhamn Gävleborgs län
Södermanlands nyheter Nyköping Södermanlands län
Upsala nya tidning Uppsala Upplands län
Vestmanlands läns tidning Västerås Västmanland
Västerbottenskuriren Umeå Västerbottens län

 

Utländska dagstidningar

Helsingin sanomat Helsingfors Finska

 

Svenska och utländska tidskrifter

20-tal svenska
8 sidor lättlästa nyheter svenska
A - tidskrift för adoption svenska
Affärsvärlden. svenska
Afghanistan-nytt svenska
Aktiespararen svenska
Aktuellt i politiken svenska
Alkohol och narkotika svenska
Allergia svenska
Allt i hemmet svenska
Allt om handarbetes sömnadsmagasin svenska
Allt om hobby svenska
Allt om husvagn & camping svenska
Allt om mat svenska
Allt om resor svenska
Allt om trädgård svenska
Amelia svenska
Amnesty press svenska
Anna finska
Antik & auktion svenska
Arkitektur svenska
Artikel 14 svenska
ATL svenska
Auris svenska
Auto motor & sport svenska
Avotakka finska
Axess svenska
Azra Bosniska
Bamse svenska
Bebyggelsehistorisk tidskrift svenska
Biblioteksbladet BBL svenska
Bike svenska
Bild & bubbla svenska
Bilsport svenska
BIS svenska
Burda style engelska
Bygd och natur svenska
Byggnadskultur svenska
Båtologen svenska
Camera Natura svenska
Cirkulära notiser svenska
Clarté svenska
Dagens medicin svenska
Dagens samhälle svenska
Damernas värld svenska
Dani bosniska
Demens-forum svenska
Digital foto svenska
Diskulogen svenska
Divan svenska
Djurens rätt! svenska
Djurskyddet svenska
Down beat engelska
Economist, The engelska
Ekonomisk debatt svenska
Elbilen i Sverige svenska
Elektor engelska
Elle svenska
Elle Decoration svenska
Empire engelska
Entomologisk tidskrift svenska
Essä svenska
ETC svenska
Eter aktuellt svenska
Et-lehti finska
Expo svenska
Fauna & flora svenska
Femina : månadens magasin svenska
Filatelisten svenska
Filmrutan svenska
Filosofisk tidskrift svenska
Filter svenska
Fiskejournalen svenska
Fjärde världen svenska
Flm svenska
Flugfiske i Norden svenska
Flygrevyn svenska
Fokus svenska
Folket i Bild kulturfront svenska
Folkvett svenska
Fornvännen svenska
Forskning och framsteg svenska
Friluftsliv i alla väder svenska
Fronesis svenska
Funktionshinderpolitik svenska
Fågelhobby svenska
Fåglar i Norrköpingstrakten svenska
Fältbiologen svenska
Fönstret svenska
Företagaren svenska
Förskolan svenska
Galago svenska
Glänta svenska
Goal svenska
Grottan svenska
Grönköpings veckoblad svenska
Gör det själv svenska
Hem & hyra svenska
Hembakat svenska
Hemmabio svenska
Hemslöjden svenska
Heraldisk tidskrift svenska
Hifi & musik svenska
Hippson svenska
Historisk tidskrift svenska
Historiskan svenska
Hockey svenska
Horisont svenska
Hus & hem svenska
Hälsa svenska
ICA-kuriren svenska
Icon svenska
Illustrerad vetenskap svenska
Jaktmarker och fiskevatten svenska
JAZZ – Orkesterjournalen svenska
Jefferson svenska
Jeune Afrique franska
Judisk krönika svenska
Kamera & bild svenska
Karavan svenska
King: modemagasinet för män svenska
Klart spår svenska
Kloka hem svenska
Konstperspektiv svenska
Kountry Korral svenska
KP svenska
Kritiker svenska
Kritiska EU-fakta svenska
Kvinnotryck svenska
Kyrkans tidning KT svenska
Land svenska
Lantliv svenska
Lasse majas detektivbyrå svenska
Lego svenska
Liberal debatt svenska
Lira svenska
Ljud & bild svenska
Ljusglimten svenska
Lyrikvännen svenska
Läs & skriv svenska
Läsliv svenska
Magazine Café svenska
Medicinsk vetenskap svenska
Medusa svenska
Militär historia svenska
Miljömagasinet svenska
Min häst svenska
M-magasin svenska
Mobil svenska
Modern Psykologi svenska
Mojo svenska
Morgonbris svenska
Namn & bygd svenska
Narkotikafrågan svenska
Natur och trädgård svenska
New African engelska
New scientist engelska
New statesman engelska
NIN serbiska
Nordisk filateli svenska
Nutida musik svenska
Odlaren svenska
Offside : sportmagasinet svenska
Opus svenska
Ord och bild svenska
Ordfront magasin svenska
Ottar svenska
Ottobre design svenska
Palestina nu svenska
Paletten svenska
Parnass svenska
PC för alla svenska
Personhistorisk tidskrift svenska
Pilgrim svenska
Populär arkeologi svenska
Populär astronomi svenska
Populär historia svenska
Populär poesi svenska
Praktiskt båtägande svenska
Privata affärer svenska
PRO pensionären svenska
Proletären svenska
Provins svenska
QTC svenska
Respons svenska
Reumatikervärlden svenska
Revansch! svenska
Rig svenska
Robot svenska
Runner's world svenska
Råd & rön svenska
Rött svenska
Samefolket svenska
Sans svenska
Sayidaty arabiska
Scandinavian Retro svenska
Scoop svenska
Seher Banja Luka bosniska
Sekotidningen svenska
Senioren svenska
Signum svenska
Sjöfartstidningen svenska
Sjörapporten svenska
Skriva svenska
Sköna hem svenska
Släkt och hävd svenska
Släkthistoria svenska
Släkthistoriskt forum svenska
Småbrukaren svenska
Somalitimes somaliska
Spiegel, Der tyska
Språktidningen svenska
Stadsbyggnad svenska
Strokekontakt svenska
Styleby svenska
Sunt förnuft svenska
Suomen uutisviikko finska
Svensk botanisk tidskrift svenska
Svensk flyghistorisk tidskrift svenska
Svensk handelstidning Justitia svenska
Svensk handelstidning Justitia. Årsfakta svenska
Svensk jakt svenska
Svensk numismatisk tidskrift svenska
Svenska musikermagasinet svenska
Svenska öden och äventyr svenska
Sverigekontakt svenska
Sveriges natur svenska
Sweden rock magazine svenska
Teatertidningen svenska
Teknikens värld svenska
Tiden svenska
Tidningen autism svenska
Tidningen Autism svenska
Tidningen C svenska
Tidningen Vision svenska
Tidningen Åter svenska
Tidskrift för schack svenska
Time engelska
Tjugofyra 7 svenska
Topphälsa svenska
Turist svenska
Tåg svenska
UFO-aktuellt svenska
Unik svenska
Utemagasinet svenska
Vagabond svenska
Vego svenska
Vi svenska
Vi läser svenska
Vingspegeln svenska
Vogue engelska
Voi hyvin finska
Vår fågelvärld svenska
Våra rovdjur svenska
Vårt försvar svenska
Världens Historia svenska
Världshorisont svenska
Vävmagasinet svenska
Wheels svenska
Yoga World svenska
Åka skidor svenska
ÖGF-lövet svenska

 

Biblioteket erbjuder gratis utställningsplats till föreningar, kommunala institutioner, skolklasser och andra icke kommersiella institutioner. Det finns också möjlighet att använda bibliotekets skärmar och montrar. 

Utställningarna får ej innehålla material som stöder rasism, förföljelse av oliktänkande, spekulativt våld, pornografi eller annat som kan väcka anstöt. Biblioteket har rätt att be utställaren ändra i utställningen eller neka till utställningen om det strider mot ovannämnda policy.

Det är många som önskar utnyttja biblioteket som utställningslokal och eftersom våra utrymmen är begränsade har vi några regler för att verksamheten ska fungera till allas belåtenhet.

  • Boka i god tid!  
  • Avboka i god tid!  
  • Informera om utställningens omfattning och om några skärmar, montrar eller bord behövs. Bibliotekets servicetekniker kan bistå med inställning av befintlig belysning.  
  • Uppstår förändringar under arbetet med utställningen, meddela i god tid. 
  • Utställningstiden sträcker sig vanligtvis från måndag t o m söndag. Finns inte möjlighet att plocka ner utställningen på söndagen ska det göras genast på måndag morgon när biblioteket öppnar kl. 10.00 eller vid överenskommen tidpunkt.  
  • För material som inte tas bort och avhämtas ansvarar biblioteket ej. För eventuell kostnad i samband med bortforsling svarar utställaren.  
  • Nålar och annat material som behövs för hängning av utställning medför utställaren.  
  • Lånad utrustning lämnas i samma skick som det lånats.

 

Vid frågor och bokninging av utställningsplats kontakta:

Programgruppen e-post: nsbprogram@norrkoping.se
 

Podden Öppen scen är en samtalspodd där vi träffar unga personer som själva skapar eller jobbar med kreativa uttryck. Podden är producerad av Norrköpings stadsbibliotek för att uppmärksamma lokala förmågor och uppmuntra fler till att ge uttryck för sin kreativitet.

Lyssna på podden här

Sök

Språk