Programtips

Språk

Englishsuomisvenska
Logotyp för Barnboksveckan tema Skogen

Barnboksveckan tipsar

På UR play finns pedagogiska program för olika åldrar. Här har vi valt ut några inom temat Skogen. 

Förskola

Logotyp för Tripp trapp träd

Tripp trapp träd

Specialskrivna berättelser att lyssna på av svenska författare om tema djur avsnitt 1-8.

 

Logotyp för Galonisarna

Galonisar

Galonisarna i skogen älskar allt som lever och växer i naturen. Kontorisarna på Asfalt & Parkering tror inte ens att naturen finns. Galonisarna måste få Kontorisarna att förstå att naturen är livsviktig för oss människor, att vi är en del av den och att vi ska vara rädda om den. Syn- och teckenspråkstolkat
 

Logotyp för Djurverket

Djurverket
Yankho är nyanställd på Djurverket. Dessvärre kan han ingenting om djur. När kunderna kommer med sina djurfrågor smiter han iväg ut för att försöka hitta svaren. Det blir en spännande jakt där Yankho hamnar hemma hos barn som bor på alla möjliga ställen.
Syn- och teckenspråkstolkat


Logotyp Amanda Längtar

Amanda längtar
Lilla Amanda längtar alltid till nästa årstid och hennes drömmar är alltid fulla av fina naturbilder, blommor, bär och svamp. Det finns alltid något att längta till även om det kan vara rätt bra nu också, eller hur Amanda! Naturdokumentära program byggda av naturbilder från svensk natur i norr och söder.
Finns syntolkat samt i nio språkversioner

Förskola till årskurs 3

Logotyp för Tora och skogen

Tora och skogen
I Tora och skogen träffar vi bullterriern Tora som tar med tittaren på upptäcktsfärder in i den svenska skogen. Tillsammans med Tora får vi lära oss att hela skogen myllrar av djur och växter som är beroende av varandra, och att det pågår mängder av kretslopp i skogens stora ekosystem. En levande skog behöver sin biologiska mångfald - träd, växter, djur, svampar och mikroorganismer - som tillsammans ger oss syre, fukt och ett bättre klimat.
Syn- och teckenspråkstolkat
 

Logotyp för Bara vanligt vatten

Bara vanligt vatten
Vatten finns i flytande form, som fast och som gas. Vattnet cirkulerar runt, runt: avdunstar från haven och bildar moln som regnar. Det finns väldigt mycket vatten på jorden, men vattnet ska användas av många och till många olika saker. Vi människor behöver vatten, men det gör alla djur och växter också. Naturen behöver vatten för att vi ska få mat - och vanligt sötvatten är faktiskt vårt viktigaste livsmedel. Vatten är superviktigt!
Finns syn- och teckenspråkstolkat samt på nio språk

Årskurs 4-6

Logotyp för Djur som förändrar världen

Djur som förändrar världen
Lär dig mer om tolv olika djur - från den lilla myran till den gigantiska valen. Vilken roll har djuren i näringskedjan och ekosystemet? Hur påverkar de och hur blir de i sin tur påverkade av klimatförändringar och växthuseffekten? Och vad får det för konsekvenser för framtiden? Om hållbar utveckling för mellanstadiet.
Syn- och teckenspråkstolkat