Vanliga frågor

Har du en fråga kring PIN-kod eller varför det inte går att reservera böcker? På den här sidan svarar vi på de mest ställda frågorna.

Även om du har sparat förvalt hämtställe under mina sidor måste du tyvärr välja det igen varje gång du gör en reservation. Om du inte väljer skickas boken till Boxholm som råkar vara det bibliotek som ligger överst i vår bibliotekslista.

 

Detta är ett känt fel som är under felsökning och vi hoppas att det kommer åtgärdas så fort som möjligt.

Om vi saknar en bok som finns på andra bibliotek kan vi hjälpa dig att göra ett fjärrlån. Det betyder att biblioteket lånar boken åt dig av ett annat bibliotek. Du kan läsa mer om hur det går till under Använd biblioteket / Ansök om fjärrlån.

Om det är fråga om en ny bok eller anna media som du tycker att biblioteket ska köpa in kan du i stället lämna ett inköpsförslag. Hur det går till kan du läsa under Använd biblioteket - Inköpsförslag.

Det beror troligtvis på att lånetaket för hela Götabiblioteken har uppnåtts. Detta kan ske i slutet av månaden. I början av en ny månad ska det fungera igen. 

Barn och ungdomar under 18 år måste ha målsmans underskrift för att få ett bibliotekskort hos Götabiblioteken. När du fyllt 18 år blir kontot spärrat tills du besökt ett bibliotek i Östergötland eller Tranås, glöm inte att ta med legitimation!

Har du en fråga som är knutet till ett bibliotek får du snabbast svar genom att kontakta ditt bibliotek direkt. På sidan Kontakta oss finns mailadresser till alla bibliotek i Östergötland samt Tranås.

För frågor om webbplatsen du befinner dig på, inloggning och innehåll samt driftstatus är det Göta webbredaktion du kontaktar. Kontaktuppgifterna finns på sidan Kontakta oss.

Det kan bero på att du är registrerad som onlinelåntagare. Om du har fyllt i formuläret online kan du under 30 dagar reservera böcker samt låna två e-böcker. Inom dessa 30 dagar behöver du besöka ett bibliotek i Östergötland eller Tranås och hämta ut ett bibliotekskort. Glöm inte att ta med dig legitimation!

 

Skulle problemet vara något annat, besök ett bibliotek så hjälper personalen dig!

Behöver du byta PIN-kod trycker du på Logga in högt upp höger och sedan länken Har du glömt PIN-koden? Du skickas då till en sida där antingen personnummer eller bibliotekskortsnummer ska anges. Då skickas en autogeneread kod till antingen mobilnummer eller e-post.'

 

Du kan även besöka något av våra bibliotek så hjälper vi dig med detta. Glöm inte att ta med dig ID-handling när du besöker oss!

Sök

Språk