Om tävlingen

Språk

Englishsuomisvenska
Två händer som pekar mot ett dokument

Juryns arbete pågår

Tävlingen är nu stängd och vi tar inte emot fler bidrag. Juryn har nu i uppdrag att utse vinnare, varav en är skrivarstipendiat. 
Novellerna kommer under hösten att publiceras på www.gotabiblioteken.se samt i Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten och Motala Vadstena Tidning.

Tanken är att prisutdelningen äger rum den 5 december på TellUs, bok- och berättarmässan. Men det kan komma att ändra sig i och med covid19. Om du är en av vinnarna är det bra om du kan vara med då motiveringar läses upp och priser delas ut. Vinnarna får var sitt presentkort à 500 kr i bokhandeln. Det är alltså juryn som utser skrivarstipendiaten, det blir ingen röstning för allmänheten som vi haft tidigare år. 
Den som blir skrivarstipendiat kan välja mellan en skrivarkurs eller ett presentkort i Bokhandeln (1000 kr).

Juryn – Unga berättare

En av styrkorna med tävlingen Unga berättare är att det finns en jury som läser alla texter. Det är viktigt att den juryn består av människor som är vana att läsa texter av olika slag. Därför har vi sett till att ha med människor med stor kunskap om språk och litteratur.Och vi presenterar stolt juryn för Unga berättare 2020:
Arvid Harju, Ingrid Loeld Rasch, Katarina Genar, Maria Fagerberg, Mikael Pihlblad, Sebastian Sas och Johan Hagesund.

Två av jurymedlemmarna är författare; Katarina Genar och Maria Fagerberg. Maria arbetar dessutom som gymnasielärare bland annat med elever som har skrivarinriktning.
Sebastian Sas är filmutvecklare på Film i Öst. Två av medlemmarna är bibliotekarier; Arvid Harju är skolbibliotekarie på Tallbodaskolan i Linköping och Ingrid Loeld Rasch har tidigare arbetat på Norrköpings Stadsbibliotek, men är nu utvecklingsledare på Regionbiblioteket med inriktning läslust. Johan Hagesund är förläggare på DIBB förlag. Sist, men inte minst så är Mikael Pihlblad, kulturchef på Östgöta Media, med i juryn.

 

Ansvarig för Unga berättare
Ingrid Loeld Rasch
Regionbibliotek Östergötland
ingrid.loeld.rasch@regionostergotland.se