Valdemarsviks bibliotek

Välkommen!

Kontaktinformation

Program på biblioteket

Laddar

Tjänster på biblioteket

Huvudbiblioteket ligger centralt i tätorten. Entrévägen är fri från nivåskillnader och entrédörren har automatisk dörröppnare. Vändytor för rullstolsanvändare finns i entrén.

Parkering

Parkeringsplatser finns i nära anslutning till biblioteket.

Återlämningslucka

Lucka för återlämning finns utvändigt, till vänster om Funkishusets entré.

Toaletter

Det finns tre toaletter varav en handikapptoalett med skötbord som är fria för användning. Handikapptoaletten finns till höger bland övriga toaletter. Samtliga toalettdörrar är i en kontrasterande färg i förhållande till omgivande väggar.

Utställningsplats

Utställningslokalen Spektrummet kan bokas för kulturarangemang. Kontakta biblioteket vid intresse.

Betalningar

Biblioteket tar emot betalning via Swish eller kontanter.

Kopiering

Det finns möjlighet att kopiera på biblioteket. 

Pris kopiering

svartvitt: A4 2kr/sida

färg: A4 4kr/sida

svartvitt: A3 4kr/sida

färg: A3 8kr/sida

Skanner 

På Valdemarsviks bibliotek har vi en skanner integrerad i kopieringsmaskinen. För att skanna behöver man ett USB-minne. Har man inget eget så finns det att låna i informationsdisken.

I våra bokhyllor

Förutom det konventionella beståndet av tryckta böcker, tidningar och tidskrifter finns storstilsböcker, lättlästa böcker, talböcker, den lättlästa nyhetstidningen 8 sidor, ljudböcker och DVD-filmer. Det finns litteratur på de flesta språk som talas i kommunen. Daisy-spelare finns för utlån.

Utställningsplatsen Spektrummet

Vill du ställa ut hos oss?

Lämna din intresseanmälan till biblioteket@valdemarsvik.se. Berätta lite om dig själv och din konst. Mejla gärna en eller flera bilder av vad du gör. Därefter kontaktar vi dig för ett möte där vi diskuterar vidare kring din utställning.

Tänk på att biblioteket inte fungerar som ett galleri eller en konsthall. Mer information om vilka villkor som gäller kan du läsa i våra riktlinjer för utställningar.

Sök

Språk