Englishsuomisvenska

Götabiblioteken - kommunbibliotek i samarbete

Götabiblioteken är ett samarbete mellan folkbiblioteken i Boxholm, Finspång, Kinda, Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Söderköping, Tranås, Vadstena, Valdemarsvik, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög kommun samt Regionbibliotek Östergötland.

Grundtanken är att använda bibliotekens resurser ändamålsenligt och erbjuda medborgarna i regionen en ännu bättre biblioteksservice. Samarbetet innebär bland annat en gemensam bibliotekskatalog, en webbplats och ett grundutbud av e-tjänster. Bibliotekens medier är tillgängliga för alla användare i dessa 14 kommuner, vilket innebär att du har tillgång till ett mycket stort mediebestånd.

Vi har ett gemensamt bibliotekskort och du kan låna, återlämna och reservera på samtliga bibliotek inom Götabiblioteken. Transporter mellan biblioteken går varje vardag. Götabiblioteken består av 45 bibliotek varav 31 är filial eller närbibliotek samt 4 bokbussverksamheter. Tillsammans är vi nära 270 anställda.