Om tävlingen

Språk

Englishsuomisvenska
Hand med penna som skriver på ett block

Unga berättare

Unga berättare är namnet på Götabibliotekens novelltävling som funnits sedan 2006. Från och med 2020 ändrar vi lite på reglerna. Fortfarande är tävlingen till för alla skrivande människor mellan 16 och 30 år boende i Östergötland eller i Tranås.
Det som är ändrat är att juryn plockar ut åtta noveller som publiceras på Götawebben under oktober och november samt fortlöpande i Öst Medias tidningar (Norrköpings Tidningar, Motala Vadstena tidning, Östgöta Correspondenten) och på tidningarnas webbplatser.

Juryn utser 2020 års skrivarstipendiat och vem det är tillkännages på Östergötlands bokmässa, TellUs i början på december. Den som blir skrivarstipendiat kan välja mellan en skrivarkurs eller ett presentkort i Bokhandeln (1000 kr).

2020 års tävling startar efter påsk och sista datum att skicka in är 31 augusti.

Juryn

Unga berättares jury består av människor som är vana att läsa texter av olika slag och som tillsammans har stor kunskap om språk och litteratur.
2020 års jury består av Arvid Harju (skolbibliotekarie), Ingrid Loeld Rasch (regionbiblioteket), Katarina Genar (författare), Maria Fagerberg (författare), Mikael Pihlblad (Östgöta Media), Sebastian Sas (Film i Öst) och Johan Hagesund (Dibbs förlag).

Kontakt

Ingrid Loeld Rasch, Regionbibliotek Östergötland

ingrid.loeld.rasch@regionostergotland.se