Personalen tipsar Tranås

Person blåser bokstäver ur en bok

Christinas 5 tips: Feelgood-läsning

För dig som behöver läsa något lätt och få en feelgoodkänsla i sommar rekommenderas varmt dessa fem böcker:

1. BOKCIRKELN VID VÄRLDENS ÄNDE av Frida Skybäck

är en mysig, charmig och samtidigt spännande bok. Det är en varm berättelse om längtan, systerskap, vänskap och försoning.

2. SOLSKEN OCH PARMESAN av Christoffer Holst

Följ med ett gäng som skulle på matlagningsresa i Toscana men hamnar istället på en matlagningskurs i Öregrund. En feelgood som är väl skriven och bjuder på kärlek, humor, sorg och hemligheter. Den är en härlig sommarläsning som lämnar läsaren med riktig bra känsla efteråt.

3. BARA PÅ BESÖK av Beth O'Leary

En charmig bok som passar perfekt den som vill läsa något lätt och roligt. En 30-årig som har tröttnat på sitt allt för aktiva liv och en 79-årig som söker efter mer spänning i sitt liv byter plats.

4. DEN LILLA BOKHANDELN I HAMNEN av Jenny Colgan

En lättläst sommarläsning som handlar om Zoe som bestämmer sig att lämna London med sin 4–årige son och fly till det underbara skotska höglandet. Där ska hon jobba som barnskötare hos en familj som behöver all hjälp i världen. Dessutom behöver Nina hjälp med sin bokbuss som är verkligen en dröm för Zoe som älskar böcker.

5. MÅNAS KRISTALLBOD av Lilly Emme och Sara H. Olsson

Denna varma berättelsen om gemenskap, ensamhet och längtan efter att passa in är en fortsättning av serien med det mysiga kvarteret Kronan. Solveig tar över som butikschef Månas kristallbod, men Dennis som har jobbat där länge och själv hoppades på att bli butikschef blir inte den kollega som Solveig hade väntat sig…

Christinas fem boktips på ett bord. I bakgrunden en vacker blomma.