Reservera och låna om

Språk

Englishsuomisvenska
man hämtar en bok i bokhylla

Du kan gratis reservera böcker och annan media från Götabiblioteken.

Logga in med lånekortsnummer/bibliotekskortsnummer alternativt personnummer (10 siffror) samt pinkod för att reservera. Du kan själv välja på vilket bibliotek du vill hämta det du reserverat.

När din reservation är klar att hämta får du ett meddelande via e-post, sms eller brev. Observera att reservationen måste hämtas ut senast det datum som anges i meddelandet, därefter plockas reservationen bort.

För att se dina reservationer loggar du först in på sidan och går sedan in på Mina reservationer under Mina sidor. Här kan du också ta bort reservationer.

Du kan maximalt ha 10 reservationer samtidigt på ditt konto.

Hur gör jag för att reservera

Klicka på en titel i träfflistan för att få mer information. Du kan se var titeln finns och om den finns att låna.
Välj i listan under Här finns titeln. Klicka på plustecknet eller på en kommun för att se vilka bibliotek på den orten som har titeln. Om titeln finns att låna står det med grön text Inne. Var den är placerad ser du under Placering: Hylla:

Om titeln är utlånad visas texten Inte inne eller Försenad med röd text. Du ser också vilket datum den ska komma tillbaka.

Låna om

När du lånat en bok och lånetiden börjar gå ut kan du låna om den, så länge den inte är reserverad av någon annan. Du gör det genom att logga in på Mina sidor och klicka på länken Mina lån. Där visas de titlar du har lånat och du kan själv välja att låna om den ytterligare en period.