Tillgänglighet Tranås

Entré Tranås bibliotek

Tranås stadsbibliotek ligger nära torget i centrum av Tranås, på Storgatan 22.

På bottenvåningen finns skönlitteratur, facklitteratur, tidningar, ungdomsavdelning och barnavdelning. På övre plan finns musikböcker, öppet magasin, lokalhistoria, släktforskning och Fritiof Nilsson Piraten-samlingen samt vissa uppslagsverk.

Lucka för återlämning finns utvändigt, till höger om entrén, på 1,50 meters höjd.

Entrévägen är fri från nivåskillnader. Entrédörrarna har automatisk dörröppnare och glasytorna är tydligt markerade. Andra entrédörren öppnas automatiskt.
I entrén finns fri vändyta för rullstolsanvändare.

Förstoringsglas och läsglasögon lånas i lånedisken.

Handikapparkering finns utanför entrén på Storgatan. Parkeringstid 2 timmar.

Handikapptoalett finns till höger inne i biblioteket och är markerad med symbol. 

Hiss finns inne på barnavdelningen. Nyckel kan du hämta i lånedisken. Gå till höger när du kommit in på barnavdelningen. Dörren har fri bredd på 87 cm och hissens golvyta är 1,45x 0,90 m. Hissknappen förs uppåt och hålls i det läget under färd.

Hörslinga installeras i biblioteket vid föreläsningar och program.

Informationsdisk ligger direkt till höger inne i biblioteket. Du kan låna själv i bibliotekets automater med lånekort eller personnummer och pinkod. Har du ingen pindkod? Säg till i informationsdisken. Ta med legitimation.

Diskarna är höj- och sänkbara.

Lättlästa böcker finns på Lättläst-hyllan nära datorerna inne i biblioteket. Om du har svårt att läsa och vill ha enklare texter så är lättlästa böcker bra. De är skrivna på ett enkelt språk, med korta meningar och korta stycken. I en del böcker finns en mp3-skiva så att du både kan läsa och lyssna på boken.

Talböcker för vuxna finns längst in till höger i biblioteket. Talböcker för barn finns på barnavdelningen. Talböcker för ungdomar finns på ungdomsavdelningen.

Telefon finns i informationsdisken. Fax finns i Tranås stadshus.