Unga berättare vinnare

Språk

Englishsuomisvenska
Logotype för Unga berättare 2019

Vinnare av Unga berättare 2019

vinnarna Ungaberättare 2019 presenteras på TellUs bokmässas stora scenUnder Östergötlands bokmässa, TellUs, tillkännagavs de åtta vinnarna i novelltävlingen Unga berättare.  
Drygt trettio noveller kom in i år och juryn har haft ett roligt arbete med att läsa alla noveller, välja ut vinnarnovellerna samt att formulera motiveringar till varför dessa vunnit.  
Nu finns alla vinnarnovellerna att läsa här nedan. Dessutom publiceras en novell i veckan i Norrköpings Tidningar, Östgöta Correspondenten och Motala Vadstena Tidning och på tidningarnas webbplatser.

Från och med nu och fram till 31 januari 2020 kan du vara med och rösta på din favoritnovell. Du röstar genom att maila till ungaberattare@regionostergotland.se Den författare vars novell får högst sammanlagda poäng* blir 2019 års skrivarstipendiat. Den som blir skrivarstipendiat kan välja mellan en skrivarkurs eller ett presentkort i Bokhandeln (1000 kr).


Juryn – Unga berättare

En av styrkorna med tävlingen Unga berättare är att det finns en jury som läser alla texter. Det är viktigt att den juryn består av människor som är vana att läsa texter av olika slag. Därför har vi sett till att ha med människor med stor kunskap om språk och litteratur.
2019 års jury har bestått av Arvid Harju (skolbibliotekarie), Ingrid Loeld Rasch (regionbiblioteket), Katarina Genar (författare), Maria Fagerberg (författare), Mikael Pihlblad (Östgöta Media), Sebastian Sas (Film i Öst) och Johan Hagesund (Dibbs förlag).

Kontakt

Ingrid Loeld Rasch, Regionbibliotek Östergötland
ingrid.loeld.rasch@regionostergotland.se

*Juryns röster räknas sedan samman med allmänhetens. Den som får flest röster av juryn får 8 poäng, den som får flest av allmänheten får 8 poäng, näst flest röster av vardera får 7 poäng osv.

 

Erik Malmberg Acceptera

Joel Stenow Är ni alla okej?

Kristoffer Hermansson Vänta

Ksenia Emelianova Liljan

Maria Öberg Ett liv

Matilda Eriksson Det började bra

Sara Bergkvist Rödvin

Ullias Berglund Min favorit bland skogsrövare