Logga in

GDPR på götabiblioteken

General Data Protection Regulation (GDPR)

Du har säkert hört talas om den nya dataskyddslagen som trädde i kraft 25 maj.

När du blir låntagare hos Götabiblioteken registreras du med personuppgifter i vårt system. Likaså lämnar du personuppgifter om du exempelvis anmäler dig till något av våra evenemang, kontaktar oss elektroniskt eller medverkar på bild.

Dataskyddslagen säger i korthet att du har rätt att veta vilka uppgifter som sparas om dig och du har rätt att bli glömd.

Lagen ger dig rätt att (kostnadsfritt en gång per kalenderår) begära ut dina uppgifter och det gör du genom en undertecknad begäran till ditt bibliotek. Vill du avsluta ditt lånekonto kontaktar du ditt bibliotek som hjälper dig.

Läs hur vi använder dina personuppgifter och användarvillkor inom Götabiblioteken i detalj

Skriv ut och ta med dig Bibliotekskort för barn och unga under 18 år

 

 

När du fyller 18

När du fyller 18 år

När du har fyllt 18 år kommer ditt lånekonto tillfälligt att stängas, detta eftersom det nu är du själv som är ansvarig för dina lån och du som låntagare som måste godkänna våra lånevillkor. För att låsa upp ditt konto räcker det med att du besöker ditt lokala bibliotek. Kom ihåg att ta med legitimation.Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss