Logga in
Litteraturscen Östergötland Litteraturscen Östergötland
Litteraturscen Östergötland är en ambulerande scen för offentliga författarsamtal och andra litterära aktiviteter för alla 45 bibliotek och 14 kommuner i regionen. Scenen drivs av Regionbibliotek Östergötland och startar i september 2017. Häng med från start!

Barbara Gawryluk till Litteraturscen Östergötland 17/11

Barbara Gawryluk

Den polska barnboksförfattaren, kulturjournalisten och översättaren Barbara Gawryluk besöker Norrköping och Söderköping fredagen den 17 november.

10.30-1200 besöker hon Marieborgs folkhögskola i Norrköping för ett offentligt samtal om sin uppväxt, sitt liv som journalist och förattare i ett föränderligt Polen.

14.30-16.00 blir det ett barnlitteratursamtal om polsk respektive svensk barnlitteratur på Söderköpings bibliotek

Barbara Gawryluk debuterade som författare 2004 med en bok om hunden Kaktus. Idag har hon skrivit 25 böcker för barn, de flesta för åldrarna 5-10 år. Hon har också skrivit en bok för vuxna.

Barbara har också studerat svenska vid Jagellonska universitetet i Krakow och har översatt mer än 40 böcker till polska, bland dem författare som Martin Widmark, Moni Nilsson och P O Enquist.

Hon är också verksam som kulturjournalist vid den polska statliga radion i Krakow där hon sänder barnlitteraturprogrammet ”Alfabetet” varje vecka sedan 13 år tillbaka. Men hon har också i fler år sysslat med litteratur för vuxna. Hon är också ansvarig för ett litteraturprogram som heter ”Radiobiblioteket”. 

Välkomna!


Program Program


Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss