Logga in

Meriem Jamil fick flest röster 2016

I läsaromröstningen vann hennes bidrag "Tonårshjärtat.

Läs presentationen av Meriem och hennes novell.

1. Grattis till vinsten, hur känns det och hur tror du det kommer påverka dig?
Jag blev jätteglad, det känns jättebra! Utåt sätt kommer det inte att påverka mig, men inåt kommer jag att växa och utvecklas och personlighetsmässigt. Jag tror att varje skribent behöver en självförtroendeboost.

2. Hur ser du på framtiden för ditt skrivande?
Inget är klart och det känns lite diffust, men så länger jag har skrivantet och gillar att göra det så kan jag ha hamna någonstans med det. Jag är mer romannischad just nu. Det är det jag har haft som sikte. Jag är själv bokslukare.

3. Vilken är din största läsupplevelse hittills?
Det var när jag läste det första som jag kommer ihåg att jag läste, Eldens hemlighet av Henning Mankell. Jag var 9 år och den tog så hårt, jag kom verkligen in i den och ville inte sluta läsa. Den var så känsloväckande och det var så konstigt att den väckte så mycket känslor. Jag ville inte sluta läsa den. Jag kommer ihåg allt, vad jag satt och vad jag kände och hur det var när den tog slut.

4. Fem snabba - antingen eller...
Skräck eller humor: Humor
Läsa eller skriva: Skriva
Film eller onlinespel: Film
Fakta eller fiction: Fiction
E-bok eller pappersbok: Pappersbok

5. Vilken av de andra novellerna tyckte du om?
Jag tyckte om ”Om min mamma” av Hajdi Moche. Jag kunde relatera till den eftersom jag också har invandrarbakgrund. Hon beskriver depression och tar upp psykisk ohälsa på ett så bra sätt.

6. Har du några tankar du vill passa vidare till nästa års medverkande i tävlingen?
Ja, till både de som funderar och de som inte funderar på tävlingen – medverka! Det är så många som skriver och även om detta inte är den största tävlingen så är det så bra för en själv att veta att man duger. Men kanske ger upp hoppet ibland och tänker att jag inte kommer att uppmärksammas, men tänk inte, medverka bara.

Kontakt Kontakt

Ansvarig för
Unga berättare

Ingrid Loeld Rasch
Regionbibliotek Östergötland
ingrid.loeld.rasch@regionostergotland.seTill startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss