Logga in
Databaser Databaser

Databaser som biblioteket abonnerar på, de är i de flesta fallen endast åtkomliga från bibliotekets dator eller via inloggning med ditt lånekortsnummer.

På biblioteket loggar du in direkt, utan att fylla i lösenord. Klicka bara på "logga in-knappen".
 

Alex
Biografiska fakta och presentationer av cirka 5200 skönlitterära författare, vara cirka en tredjedel svenska. Barn och ungdomsförfattare, deckarförfattare, SF-författare och s.k. populärförfattare.
Från kommunala datorer sker inloggningen automatiskt och den som sitter hemma kan logga in med lånekortsnummer.

Artikelsök (BTJ)
Referenser till svenska tidskrifter och dagstidningar fr.o.m. 1979. Endast sökbar med hjälp av bibliotekets personal.
 
EBSCO
En engelskspråkig faktadatabas med 1150 tidskrifter, 40 referensböcker, bilddatabas med foton, flaggor och kartor direkt hemifrån för dig med lånekort på Kindas bibliotek!
 
Genline
Databas som innehåller digitaliserade svenska kyrkoböcker fram till och med slutet av 1800-talet. Endast åtkomlig från internetdatorn i bibliotekets forskarrum (Kisa och Rimforsa).  
 
Globalgrant
"Världens största globala databas med stipendier, bidrag och anslag av alla slag". 
1) inloggning från bibliotekets datorer
2) inloggning hemifrån (med ditt lånekortsnummer)
 
Landguiden - Länder i fickformat   Landguiden - Länder i fickformat Online från Utrikespolitiska Institutet omfattar alla världens länder och trettiotal självstyrande territorier. Här kan Du läsa om varje lands geografi, befolkning, kultur, historia, politik, ekonomi och sociala förhållanden m m. Du kan också ta fram kartor eller jämföra länder statistiskt och få svar i form av tabeller och diagram. 
 
 

Pressreader (pressreader.com)
Pressreader ger tillgång till dagstidningar och tidskrifter runt om i världen på originalspråk. Man kan leta fram en tidning eller tidskrift genom att välja land eller språk och bläddra/läsa i den. Du måste vara uppkopplad på bibliotekets wifi eller så kallad hotspot. Via Pressreaders hotspots-karta kan du hitta vart tjänsten finns. 

Pressreader finns även som app. Du loggar in med hjälp av ditt lånekort på plats på biblioteket, uppkopplad på bibliotekets wifi-nät. Med appen har du tillgång till Pressreader i din mobiltelefon eller surfplatta kan du läsa tidningar i den när du är inne på biblioteket. Du kan även ladda ner tidningar när du är på biblioteket eller hemma för att läsa senare. Tjänsten fungerar i 72 timmar efter att du varit på biblioteket. 

 
 
På biblioteket

Mediearkivet
Mediearkivet innehåller artiklar från cirka 300 svenska tryckta dagstidningar, tidskrifter och affärspress. Digitala kopior av originalartiklarna görs tillgängliga som PDF:er eller fulltexter samma dag som utgivning, eller med några dagars fördröjning.

NE online
Den svenska nationalencyklopedin med aktuella uppdateringar och länkar för vidareläsning.
 
Politiken.se
En oberoende artikeldatabas med inriktning på politik och samhälle.
 
Presstext
Presstext är Sveriges största och ett av Nordens största textarkiv. Det omfattar både databas, klipparkiv och artiklar från Dagens Nyheter och  Expressen m.fl.

 

Till sidans topp

 

 

Till startsida Till program och nyheter Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Sökning på webbplatsen Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta eller fråga oss