Logga in
Tillgänglighet på webbplatsen Tillgänglighet på webbplatsen

Vi arbetar ständigt med att öka tillgängligheten på webbplatsen. Vårt mål är att all information och alla tjänster på webbplatsen ska kunna användas av alla oavsett personliga eller tekniska förutsättningar. Har du problem med att använda någon del av webbplatsen vill vi att du kontaktar oss och berättar vad som inte fungerar.

Anpassa

Bibliotekets webbplats använder relativ teckenstorlek vilket gör att du i din webbläsare kan ändra textstorleken. Det gör du på olika sätt beroende på vilken webbläsare du använder.

Ändra textstorlek via Ctrl-tangenten och mushjulet

Håll ner Ctrl-tangenten på tangentbordet och snurra på mushjulet (fungerar på de flesta webbläsare)

Ändra textstorlek via webbläsarens menyer

Internet Explorer: Välj Visa och därefter Textstorlek.
Anpassa och kontrollera Google Chrome klicka på denna knappen uppe till höger ->   och därefter plus och minus vid "Zooma in".
Firefox: Välj Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -
Opera: Välj Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -

Skriva ut webbsidor

Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift när du vill skriva ut en sida. På utskrifterna är menyer och annan navigering borttagen och textstorleken anpassad för utskrift. Om du vill se hur utskriften blir innan du skriver ut, kan du välja "Förhandsgranska" eller "Förhandsvisa" i din webbläsare eller i utskriftsfönstret.

Tangentbordsnavigering

Om du har svårt att använda mus är det ofta enklare att navigera med hjälp av tangentbordet. I de flesta webbläsare kan du göra det genom att använda Tab-tangenten för att hoppa från en länk till nästa, och Enter- eller Returtangenten för att aktivera en länk. För att hoppa till föregående länk håller du nere Shift-tangenten samtidigt som du trycker på Tab. Om det inte fungerar i din webbläsare bör det finnas information om hur du gör i webbläsarens dokumentation eller hjälpsystem.

Snabbkommandon

De flesta moderna webbläsare har stöd för snabbkommandon för att navigera på webbplatsen.  Läs mer här eller välj länken Navigering på webbplatsen - snabbkommandon i menyn till vänster.