Logga in

Låneregler & avgifter

Här hittar du information om hur du skaffar lånekort, vilka regler som gäller för att låna och de avgifter som finns på biblioteken.

Regler för lån på biblioteken i Mjölby kommun

Lånekort


För att låna på biblioteket behöver du ett lånekort. Lånekortet är gratis. När du vill skaffa lånekort måste du visa giltig legitimation med foto som visar vem du är. För att lånekortet ska gälla måste du skriva ditt namn på kortets baksida. Du har då avtalat med biblioteket att följa de regler som står på den här sidan.

Lånekortet, eller annan ID-handling, ska du visa varje gång du vill låna. Du har ansvar för ditt lånekort och för de lån som görs på ditt kort. Lånekortet är personligt. Det betyder att du inte får ge det till någon annan.

Barn kan få lånekort från och med det år de fyller 6 år. Om du är målsman för ett barn som är mellan 6 och 15 år, så är du ansvarig för barnets lån.

Om du tappar bort ditt lånekort ska du tala om det på biblioteket så fort som möjligt. Biblioteket spärrar då ditt lånekort så att ingen annan kan använda det. Du får betala 10 kronor för att få ett nytt lånekort.

Att låna

Det är gratis att låna alla typer av medier (böcker, ljudböcker, tidskrifter, filmer, musik, noter, spel m.m) som finns på biblioteken i Mjölby kommun och på biblioteken i Östergötland och Tranås.

När du lånar en bok får du ett kvitto. På kvittot står när du senast ska lämna tillbaka boken. Om du lämnar tillbaka boken för sent måste du betala en avgift.

Du kan reservera böcker och andra medier på Mjölby bibliotek och på biblioteken i Östergötland. Det kostar ingenting.

Om du vill låna en bok som inte finns på biblioteken i Östergötland kan vi oftast fjärrlåna boken från något annat bibliotek i Sverige. Det kostar ingenting.

Var rädd om materialet du lånar! Förkomna eller skadade medier måste ersättas.

Bibliotekets avgifter

 
Förseningavgifter vuxenmedier 5 kronor/påbörjad vecka och bok.
Förseningsavgift barnmedier Ingen avgift
Förseningsavgift DVD 5 kronor /vecka och DVD
Förlorad/förstörd bok Skönlitteratur, vuxenbok 300 klronor
Förlorad/förstörd bok Facklitteratur, vuxenbok 300 kronor
Förlorad/förstörd bok, barnbok 100 kronor
Förlorad/förstörd ljudbok, vuxenbok 300 kronor
Förlorad/förstörd ljudbok, barnbok 100 kronor
Tidskrift enstaka nummer 50 kronor
Förlorad/förstörd DVD-film 400 kronor eller återanskaffningsvärde
Musik CD 150 kronor
CD-häfte 30 kronor
CD-omslag 10 kronor
TV-spel, dataspel 400 kronor eller återanskaffningsvärde
Språkkurser 400 kronor eller återanskaffningsvärde
   
Utskrifter 2 kronor/A4-sida
Kopiering 2 kronor/A4sida, 4 kronor/A3sida
Plastkasse 2 kronor
Förlorat/förstört lånekort 10 kronor för att få ett nytt (ingen kostnad för barn)
 
Låna här, lämna där Låna här, lämna där
Med ditt bibliotekskort kan du låna media från alla folkbibliotek i Östergötland samt Tranås. Du kan låna på ett ställe, lämna tillbaka på ett annat. 
Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Facebook    Flickr
   Twitter    InstagramTel: 0142-851 05, 0142-851 00 | E-adress: mjolbybibliotek[a]mjolby.se | Besöksadress: Burensköldsvägen 13 | Postadress: Mjölby kommun, Biblioteket 595 80 MjölbyTill startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Bibliotekets program Vanliga frågor och svar Kontakta eller fråga oss