Logga in
Tidningar och tidskrifter Tidningar och tidskrifter

Christina Nissen

Parnass

 

 

FParnassördjupa dig i litteraturtidningen Parnass lagom under bokfestivalens vecka. Läs om varför du ska läsa de gamla klassikerna och testa sedan dig själv, vem skrev vad inom svensk litteratur. Ta dessutom chansen att få veta mer om författare som Harriet Löwenhjelm, Werner Aspenström och Elsa Grave, genom vad som benämns som poeternas jubileumsår.


Allt om resor

Allt om resorBörja planera för våren och sommaren med nya och gamla resmål! Inspireras av 16 sidor om Spanien, det nya Oslo och bortom Broadway i New York. Läs om våren i Paris och om att segla i Grekland. Eller varför inte göra semestern extra speciell och hyra hus med vännerna?


Amelia

Det handlar om att komma i form, om kärlek men också om superkrafter på jobbet. Läs om författarna Jenny Jägerfeld och Christina Erikson, som inte ser sina diagnoser som begränsningar utan har skapat egna mallar i vardagen. Ta även del av två andra stora reportage i detta nummer: Kom i vår-form, och mindre tjafs, mer kärlek. Få råd om hur man lever igenom nya situationer, och hur man håller liv i relationen trots förändringar.


Välfärd

Statistik om välfärd, arbetsmarknad, utbildning och befolkning. Bara Sverige når Eu:s jobbmål för kvinnor, samtidigt som den ekonomiska jämställdheten är långt borta inom EU. Läs om hur en familj i Sverige, med två vuxna och två barn, ökat 20 000 i inkomst sedan 1999, samtidigt som var tredje svensk arbetar ideellt. Utöver det förväntas brist och svårigheter att hitta bl a behöriga yrkeslärare vara stor även 20 år framåt i tiden.


Förskolan

FörskolanTidskriften Förskolan firar 100 år i år! Med temat, ”Ta makten över tiden”, kan du läsa om fyra förskollärares tankar om tidsbristen men även om hur barnen lär sig greppa det där med timmar och minuter. Nytt för i år är att nu skrivs även barnens rätt till kroppslig integritet in i läroplanen. På en förskola i Trelleborg har man dessutom kunskap om hur man möter barn med trauman.


Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss