Logga in
Fler personaltips

Tommy Jansson

Boktips Giorgi Bassani Den förlorade trädgården

Favoritförfattare:

Lina Erkelius

Stjärntecken:

Stenbock

Oväntad talang:

Korttrick!

Lyssnar på:

Inspelningar på skivbolaget ECM som precis släppt allt material på Spotify/Apple Music och liknande tjänster.


 

På marmorklippornaLäser:

Den förlorade trädgården av Giorgi Bassani. En lågmäld bok som utspelas i norra Italien 1938. Fascismen och det kommande kriget sprider sig som en mörk skugga över de judiska familjer som boken handlar om och Bassani skildrar det smygande förtrycket och hatet genom en kärlekshistoria. En kärlek som man som läsare redan från början förstår är hopplös då det genast avslöjas att flickan och hela hennes familj kommer att dö i krigets förintelseläger.

Boken är också filmatiserad som Den förbjudna trädgården. En Oscarsbelönad film som finns i bibliotekets nya strömningstjänst Cineasterna, https://www.cineasterna.com/sv/library/8/title/239

 

 

H.-K. RönblomTidigare tips:

Läsa en deckare? Varför inte välja den svenska folkhemsdeckaren H.-K. Rönblom. Nu åter aktuell då Modernista gett ut hans två första böcker på nytt. Börja med Höstvind & djupa vatten!

Här hittar du alla H.-K. Rönbloms böcker som finns på biblioteket
Läs mer om honom i vår H.-K. Rönblomartikel

 

 

På marmorklippornaTidigare tips:

Ernst Jüngers På marmorklipporna har lästs på lite olika sätt genom åren, pojkbok, kitschig naturromantik, en allegori över nazismen. Och allt är nog sant. För mig när jag läste boken för första gången när den kom ut i nyöversättning på Bakhåll 2011 blev boken en oväntat intensiv nattsträckläsning samtidigt som den ingjöt ett lugn i en kaotisk värld. 

Låna och läs På marmorklipporna

 

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss