Logga in
Fler personaltips

Moa Löfgren

Moa Löfgren

 

Vill tipsa om:

Ransom Riggs Miss Peregrines Hem för Besynnerliga Barn

Miss Peregrines Hem för Besynnerliga Barn Jacob är nästan 16 år när han hittar sin farfar i skogen, näst intill död. Sedan dess är allt han tänker på historierna som farfar Abraham berättat för honom sedan många år tillbaka, påhitten om farfaderns gamla barnhem, om barnen som bodde där, och om monster. Jacob fruktade det monster som han sett den dagen i skogen, men kunde det ha något att göra med barnhemmet och de som fortfarande befann sig där? De där underliga barnen som han hört så mycket om och sett så många foton på. Jacob kan inget annat än att åka till den öde ö där han finner barnhemmet nedbombat och förfallet sedan kriget. Trots att byggnaden är helt övergiven får Jacob uppleva mycket mer än han någonsin kunnat tro var möjligt. Han får reda på saker som kommer förändra hans liv föralltid, och han vet inte om han någonsin kommer kunna känna sig trygg igen.

I Ransom Riggs bok för ungdomar finns ett urval av unika och riktiga bilder som stärker känslan och gör att boken kommer till liv. En blandning av skräck, fiction och deckare som man sent kommer glömma.

 

 

   

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Facebook    Flickr
YouTube     Instagram
 Tel: 011 - 15 26 65 | E-adress: stadsbiblioteket[a]norrkoping.se | Postadress: Box 2113, 600 02 Norrköping | Besöksadress: Södra Promenaden 105Till startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Nyheter i vårt sortiment Vanliga frågor och svar vårt program Kontakta eller fråga oss