Service till omsorg och äldreomsorg Service till omsorg och äldreomsorg

Boksnurror och Boken kommer

Vi kommer till dig Vi kommer till dig

Få hem böckerna till dörren! Har du en funktionsnedsättning och har svårt att ta dig till biblioteket. Kontakta oss och berätta vad du vill läsa, så skickar vi hem böckerna med bud, kostnadsfritt!

Talböcker Talböcker

Svårt att läsa tryckt text?
Då har du rätt att låna talböcker! Talboken (till skillnad från ljudboken)  är inläst för dig med läshandikapp. Du behöver inte visa intyg för att få låna.

Vad är en talbok?
Talböcker är inlästa på cd-romskivor. Formatet kallas Daisy. Vi lånar ut spelare till dig som vill prova.  Vill du sedan köpa en spelare, finns det fler återförsäljare att välja.

Få talböcker direkt hem
Om du har svårt att ta dig till biblioteket skickar vi hem talböckerna portofritt.

Öppna och läs mer

Låt inte det stå i vägen för läslust och kunskapstörst! Vi har talböcker, storstilsböcker och lättlästa böcker. Bok & talbok för dig som vill läsa samtidigt som du lyssnar. Anpassad dator med bl.a. läsprogram och talsyntes Vill du veta mer? Fråga oss.

Om att läsa på många sätt - informationsfilmer!

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

FacebookFacebook    Flickr Flickr

Tel: 0144-350 46 | E-post: biblioteket[a]odeshog.se | Adress: Riddaregatan 1, 599 31 Ödeshög