Logga in

Se alla e-ljudböcker (ca 1600 titlar) - öppnas på eboks webbplats.

Nya e-ljudböcker

50 mest lånade e-ljudböcker

 

Vad behöver jag att ladda ner e-ljudböcker?

Ett konto hos Götabiblioteken.
En dator, mobiltelefon eller surfplatta med uppkoppling mot Internet.
För att kunna lyssna på e-ljudböcker i dina mobila enheter behöver du använda en webbläsare som stödjer Adobe Flash.

Vilka program behöver jag?

Spelarprogram för strömmande ljudböcker i datorer

Strömmande ljudböcker spelas upp med Adobe Flash Player, ett tilläggsprogram till webbläsaren. Många datorer har redan Flash installerat. Behöver du ladda ned spelaren kan du göra det här.
Du måste vara uppkopplad mot internet för att kunna lyssna på strömmande ljudböcker.

Spelarprogram för strömmande ljudböcker i mobiler/surfplattor

Du måste vara uppkopplad mot internet för att kunna lyssna på strömmande ljudböcker på mobila enheter.
I iPad/iPhone:
För att kunna lyssna på e-ljudböcker i din iPad/iPhone behöver du använda en webbläsare som stödjer Adobe Flash. Tyvärr finns det inte många sådana till iPad/iPhone, men några vi kan rekommendera och som du hittar i iTunes App Store:

- Puffin Web Browser

- Photon Flash Player

Efter att du lånat boken, öppna eboksida i en av de två webbläsare, gå till "Mina e-lån" och klicka på "Ladda ner boken" för den bok du vill lyssna på.

1. Ett spelarfönster öppnas i din webbläsare. Uppspelningen startar automatiskt från början och spelar tills boken är slut eller tills du pausar eller stänger fönstret.

2. Spelaren kommer ihåg hur långt du lyssnat i en bok och börjar automatiskt där nästa gång du öppnar boken. Spelaren kommer också ihåg din inställning av ljudvolym.

3. När du ska fortsätta lyssna på ljudboken, logga in på "Mina e-lån" igen. De ljudböcker du har lånat de senaste 28 dagarna visas på sidan. Klicka på "Ladda ner boken" för den bok du vill fortsätta att lyssna på. Spelaren kommer ihåg hur långt du kom senast och fortsätter från den tidpunkten i boken.

Hur lyssnar du på ljudböcker på din Android?

För att kunna lyssna på e-ljudböcker i din Android behöver du använda en webbläsare som stödjer Adobe Flash. På en del Androidversioner fungerar detta automatiskt, men om din webbläsare inte stödjer Flash kan du behöva installera en webbläsare som gör det. Det fungerar t ex med dessa, som du hittar i Google Play:

 Flashfox

- Puffin

1. Efter att du lånat boken, öppna eboksida i en av de två webbläsare, gå till "Mina e-lån" och klicka på "Ladda ner boken" för den bok du vill lyssna på.

2. Ett spelarfönster öppnas i din webbläsare. Uppspelningen startar automatiskt från början och spelar tills boken är slut eller tills du pausar eller stänger fönstret.

3. Spelaren kommer ihåg hur långt du lyssnat i en bok och börjar automatiskt där nästa gång du öppnar boken. Spelaren kommer också ihåg din inställning av ljudvolym.

4. När du ska fortsätta lyssna på ljudboken, logga in på "Mina e-lån" igen. De ljudböcker du har lånat de senaste 28 dagarna visas på sidan. Klicka på "Ladda ner boken" för den bok du vill fortsätta att lyssna på. Spelaren kommer ihåg hur långt du kom senast och fortsätter från den tidpunkten i boken.

Se även tips på PC för alla

Till sidans topp

Till startsida Till program och nyheter Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Sökning på webbplatsen Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta eller fråga oss