Logga in
Tillgängligheten på Tranås bibliotek Tillgängligheten på Tranås bibliotek

Stinsen

Tillgängligheten på Tranås stadsbibliotek

Tranås stadsbibliotek ligger nära torget i centrum av Tranås,  
på Storgatan 22.
 På bottenvåningen finns skönlitteratur, facklitteratur, tidningar, ungdomsavdelning och barnavdelning. På övre plan finns musikböcker, öppet magasin, lokalhistoria, släktforskning och Fritiof Nilsson Piraten-samlingen samt vissa uppslagsverk.

Lucka för återlämning finns utvändigt, till höger om entrén, på 1,50 meters höjd.

Entrévägen är fri från nivåskillnader. Entrédörrarna har automatisk dörröppnare och glasytorna är tydligt markerade. Andra entrédörren öppnas automatiskt.
I entrén finns fri vändyta för rullstolsanvändare.

Förstoringsglas och läsglasögon lånas i lånedisken.

Handikapparkering finns utanför entrén på Storgatan. Parkeringstid 2 timmar.

Handikapptoalett finns till höger inne i biblioteket och är markerad med symbol. 

Hiss finns inne på barnavdelningen. Nyckel kan du hämta i lånedisken. Gå till höger när du kommit in på barnavdelningen.  Dörren har fri bredd på 87 cm och hissens golvyta är 1,45x 0,90 m. Hissknappen förs uppåt och hålls i det läget under färd.

Hörslinga installeras i biblioteket vid föreläsningar och program.

Informationsdisk ligger direkt till höger inne i biblioteket. Du kan låna själv i bibliotekets automater med lånekort eller personnummer och pinkod. Har du ingen pindkod? Säg till i informationsdisken. Ta med legitimation

Diskarna är höj- och sänkbara.

Talböcker för vuxna finns längst in till höger i biblioteket. Talböcker för barn finns  på barnavdelningen. Talböcker för ungdomar finns på ungdomsavdelningen.

Telefon finns i informationsdisken. Fax finns i Tranås stadshus.

Vi kommer till dig! Vi kommer till dig!

Få hem böckerna till dörren! Har du en funktionsnedsättning och har svårt att ta dig till biblioteket? Kontakta oss och berätta vad du vill läsa, så skickar vi hem böckerna med bud, kostnadsfritt!

Svårt att läsa? Svårt att läsa?

Pröva andra vägar till kunskap! Vi har talböcker, storstilsböcker och lättlästa böcker. Bok & talbok när du vill läsa och lyssna samtidigt. Hur hittar du lättlästa böcker på vår hemsida?
Vill du veta mer? Fråga oss.
Om att läsa på många sätt - informationsfilmer! Bra länkar med tips om hjälp för dig som har svårt att läsa tryckta böcker.
 

Talböcker Talböcker

Svårt att läsa tryckt text?
Då har du rätt att låna talböcker! Talboken (till skillnad från ljudboken)  är inläst för dig med läshandikapp. Du behöver inte visa intyg för att få låna.

Vad är en talbok?
Talböcker är inlästa på cd-romskivor. Formatet kallas Daisy. Vi lånar ut spelare till dig som vill prova.  Vill du sedan köpa en spelare, finns det fler återförsäljare att välja.

Få talböcker direkt hem
Om du har svårt att ta dig till biblioteket skickar vi hem talböckerna portofritt.

Öppna och läs mer

Till sidans topp

Till startsida Till program och nyheter Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Sökning på webbplatsen Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta eller fråga oss