Logga in
Veckans tips Veckans tips

 

Peter håller upp sina tips

Emelies 5 tips:

1. Gone girl – Gillian Flynn

Spänning på hög nivå när man får följa Nick och Amy Dunne i vartannat kapitel i denna thriller som är bland de bästa jag läst. Nick och Amy har varit gifta i fem år och varje bröllopsdag firas genom att Amy skapar en skattjakt som Nick får gå. Detta år försvinner Amy spårlöst på deras bröllopsdag och alla bevis pekar på att det är Nick som är den skyldiga.

2. Blybröllop – Sara Paborn

Mörk humor om ett äktenskap. Irene Hussvig är bibliotekarie i en småstad och gift med kabeldragaren Horst. Efter många år av ständiga pikar, nedvärderande kommentarer och sarkasm har Irene fått nog av sin man och bestämmer sig för att ta livet av honom. Hon kommer på hur det ska gå till efter att hon börjar intressera sig för kemi.

3. Begynnelse – Dan Brown

Varifrån kommer vi? Vart är vi på väg? Robert Langdons tidigare elev och vän Edmond Kirsch är en känd datavetare och framtidsforskare som under en presentation ska avslöja svaret på just dessa livets gåtor när han blir mördad precis innan han hinner avslöja sin upptäckt, mitt framför ögonen på hela publiken och världen som ser sändningen live. Tillsammans med Spaniens blivande drottning Ambra Vidal ger sig Robert Langdon ut på en fartfylld resa i jakt på Edmonds upptäckt. 

4. Tills bara aska återstår – Lisa Bjurwald

Detta är första boken om specialpolisen Rebecka Born inom Sektionen för särskilda hot (SSH). Ett fall tar henne tillbaka till sina hemtrakter i Värmland där två kvinnor hittas stympade och brända vid Klarälven. Rebecka gör allt för att försöka hjälpa de unga kvinnor som kommit till Sverige från Afrika för att tvingas till prostitution och måste samtidigt möta sina egna demoner från barndomen. En bok om hur vidskepelse och religion används för att få makt över människor. Bjurwald som även är en prisbelönt journalist visar upp en del av Sverige och Europa som man sällan hör om i media.

5. En annan Alice – Liane Moriarty

När Alice vaknar upp från ett fall på gymmet tror hon att hon är 29 år gammal, nygift, upp över ögonen förälskad och gravid med sitt första barn men egentligen är hon 39 år gammal, trebarnsmamma och inblandad i en tuff separation och vårdnadstvist med sin man. En berättelse om att få göra om saker i livet och göra det rätt en andra gång! Fantastiskt, humoristiskt med mycket allvar och igenkänning.

Till sidans topp

Till startsida Till program och nyheter Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Sökning på webbplatsen Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta eller fråga oss