Logga in

Databaser

Alex
Biografiska fakta och presentationer av cirka 5200 skönlitterära författare, vara cirka en tredjedel svenska. Barn och ungdomsförfattare, deckarförfattare, SF-författare och s.k. populärförfattare.
Från kommunala datorer sker inloggningen automatiskt och den som sitter hemma kan logga in med lånekortsnummer.

Arkiv digital
På biblioteket 

Innehåller nyfotograferingar i färg av kyrkoböcker och annat historiskt arkivmaterial som är av intresse för släktforskare.

Global Grant
På biblioteket | Utanför biblioteket  - hemifrån

Information om stiftelser, fonder och andra bidragsgivare. Samma innehåll som den tryckta motsvarigheten Stora fondboken, men mer omfattande och lättare att söka i.

Library PressDisplay
På biblioteket |  Utanför biblioteket - hemifrån

Library PressDisplay ger tillgång till dagstidningar runt om i världen på orginalspråk. Man kan leta fram en tidning genom att välja land eller språk och bläddra/läsa i den.

Mediearkivet
På biblioteket
  |  Utanför biblioteket - hemifrån
Mediearkivet innehåller artiklar från cirka 300 svenska tryckta dagstidningar, tidskrifter och affärspress. Digitala kopior av originalartiklarna görs tillgängliga som PDF:er eller fulltexter samma dag som utgivning, eller med några dagars fördröjning.

 

Drop in Drop in

Nu kan du boka en bibliotekarie. På så sätt kan du få personlig service och kompetens anpassad till just dina frågor.

 

Till sidans topp 

Till startsida Till program och nyheter Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Sökning på webbplatsen Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta eller fråga oss