Logga in
Fjärrlåneansökan
  • Logga in för att skicka meddelande till biblioteket
Hur fungerar fjärrlån? Hur fungerar fjärrlån?

Götabiblioteken förmedlar gärna fjärrlån av media från andra bibliotek. Media som getts ut under de senaste åren behandlas i första hand som inköpsförslag. Skicka gärna inköpsförslag till oss.

Mediesamarbete inom Östergötland - genom särskild överenskommelse mellan biblioteken i Östergötland kan i princip alla medier beställas som finns på östgötabiblioteken med undantag av TV-spel och 8-dagarslån.

Kurslitteratur - kurslitteratur på 20- och 40-poängsnivå som finns inköpt till östgötabiblioteken kan beställas inom ramen för mediesamarbetet inom Östergötland.

- beställningar av kurslitteratur på 20- och 40-poängsnivå skickas inte vidare till bibliotek utanför Östergötland.

- särskilda regler gäller för distansstuderande vid andra studieorter. Kurslitteratur kan beställas från den studerandes universitet/högskola.

AV-material – böcker på CD/CD-ROM - det finns ingen enhetlig policy beträffande böcker på CD/CD-ROM och DVD. De flesta bibliotek lånar dock inte ut CD/CD-ROM och DVD. Varje förfrågan måste prövas för sig.

Kostnad

Ingen avgift för fjärrlån.
Artikelkopior kan vara avgiftsbelagda.

 

Till sidans topp 

Till startsida Till program och nyheter Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Sökning på webbplatsen Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta eller fråga oss