Logga in

Egen nedladdning - ny tjänst för dig som har svårt att läsa!

Har du svårt att läsa vanliga böcker? Nu blir det lättare att lyssna på inlästa böcker istället. Du som har svårt att läsa kan numera låna digitala talböcker direkt hemifrån, via datorn.

Du som har rätt till denna service kan ladda ner talböcker direkt till din dator, när du vill, och behöver inte längre uppsöka biblioteket för att få tillgång till denna service.

Du måste dock uppsöka biblioteket för att få ett nedladdningstillstånd. Bibliotekspersonalen visar dig också hur du ska göra för att ladda ner talböcker till din dator.

Läs mer om tjänsten egen nedladdning.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Se också länkarna till höger.

Talböcker Talböcker

Svårt att läsa tryckt text?
Då har du rätt att låna talböcker! Talboken (till skillnad från ljudboken)  är inläst för dig med läshandikapp. Du behöver inte visa intyg för att få låna.

Vad är en talbok?
Talböcker är inlästa på cd-romskivor. Formatet kallas Daisy. Vi lånar ut spelare till dig som vill prova.  Vill du sedan köpa en spelare, finns det fler återförsäljare att välja.

Få talböcker direkt hem
Om du har svårt att ta dig till biblioteket skickar vi hem talböckerna portofritt. Kontakta Vadstena bibliotek för mer information.

Vi kommer till dig! Vi kommer till dig!

Få hem böckerna till dörren! Har du en funktionsnedsättning och har svårt att ta dig till biblioteket. Kontakta oss och berätta vad du vill läsa, så skickar vi hem böckerna med bud, kostnadsfritt!

Svårt att läsa? Svårt att läsa?

Låt inte det stå i vägen för läslust och kunskapstörst! Vi har talböcker, storstilsböcker och lättlästa böcker.
Bok & talbok
för dig som vill läsa samtidigt som du lyssnar. Vill du veta mer? Fråga ditt bibliotek.

Egen nedladdning

Om nedladdning av talböcker

Instruktionsfilm för dig med PC

Instruktionsfilm för dig med Mac

Vanliga frågor om nedladdning

Sök talböcker i Legimus katalog

 

Till sidans topp 

Till startsida Till program och nyheter Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Sökning på webbplatsen Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta eller fråga oss