Stinsen

Tillgängligheten på Valdemarsviks bibliotek

Allmänna kommunikationer
Biblioteket ligger centralt beläget i den gamla industrilokalen Funkishuset. Busshållplats Strömsvik ligger ett stenkast bort.

Våningsplan m.m.
Funkishuset rymmer utöver bibliotek även Polis och Musik- och Dansskola. Biblioteket ligger lättillgängligt på markplanet och innehåller skönlitteratur, facklitteratur, tidnings- och tidskriftsavdelning, ungdomsavdelning, barnavdelning, lokalhistoria, släktforskning och datorplatser.

Bokinkast: Ja
Läge: Lucka för återlämning av böcker med mera finns utvändigt, till höger om Funkishusets entré.

Entré
Entrévägen är fri från nivåskillnader och de 3 entrédörrarna har automatisk dörröppnare. Vindfång och vändytor för rullstolsanvändare finns i entrén.

Förstoringsglas
Ja Finns att låna vid dagstidningarna.

Grupprum?
Ja. Rakt fram till höger från entrén sett i anslutning till bibliotekslokalen.

Handikapparkering.
Två skyltade parkeringsplatser för rörelsehindrade finns på parkeringsplatsen närmast entrén.

Handikapptoalett.
Finns till höger bland övriga toaletter.

Var finns?
Informations- och lånedisken ligger nära entrén.

Om talböcker Om talböcker

Svårt att läsa tryckt text?
Då har du rätt att låna talböcker! Talboken (till skillnad från ljudboken)  är inläst för dig med läshandikapp. Du behöver inte visa intyg för att få låna.

Vad är en talbok?
Talböcker är inlästa på cd-romskivor. Formatet kallas Daisy. Vi lånar ut spelare till dig som vill prova.  Vill du sedan köpa en spelare, finns det fler återförsäljare att välja.

Få talböcker direkt hem
Om du har svårt att ta dig till biblioteket skickar vi hem talböckerna portofritt.

Öppna och läs mer

Vi kommer till dig! Vi kommer till dig!

Få hem böckerna till dörren! Har du en funktionsnedsättning och har svårt att ta dig till biblioteket. Kontakta oss och berätta vad du vill läsa, så skickar vi hem böckerna med bud, kostnadsfritt!

Svårt att läsa? Svårt att läsa?

Låt inte det stå i vägen för läslust och kunskapstörst! Vi har talböcker, storstilsböcker och lättlästa böcker. Bok & talbok för dig som vill läsa samtidigt som du lyssnar.

 Öppna här om du vill veta mer.

Till sidans topp

 

 

 

Till startsida Till program och nyheter Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Sökning på webbplatsen Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta eller fråga oss