svenska svenska
Logga in
Spöken och spioner av Katarina Mazetti Spöken och spioner av Katarina Mazetti

Boktips av August Lindström, 5A

Boken heter Spöken och spioner och tillhör serien Kusinerna Karlsson. Boken är skriven av Katarina Mazetti. Spöken och spioner handlar om fyra barn (kusiner) som nästan aldrig har träffats. De ska hela sommarlovet bo hos sin moster Frida, men det börjar hända konstiga saker där. Det är saker som försvinner och så är det konstiga ljud som hörs på natten…

Boken passar dom som gillar spänning.

Jag ger boken fyra av fem stjärnor.

Hjärta av damm av Ingelin Angerborn Hjärta av damm av Ingelin Angerborn

Boktips av Allyssia Gustafsson Cole, 5A

När 12-Åriga Gabriella, eller Bella som hon kallas för, ska gå på en teaterkurs på gamla Ekmansa Teater där det sägs spöka blir det bara kusligare och kusligare. Vem är det som bankar på dörren till salongen? Varför lyser det uppe på vinden dit de inte får gå? Och vem är det egentligen Bella ser på plats nittionio? Varför blänger Nelli så fundersamt på Bella? Börjar Bella se saker eller är det verkligen på riktigt?

Bellas dagar på teatern blir bara konstigare när teaterledarna Mirjam och Roland döljer något. En natt på teatern bestämmer sig Bella och hennes två nya kompisar Hilding och Shirin för att undersöka allt det konstiga som har hänt. Det finns inga serier på just den här boken men Ingelin Angerborn har gjort en annan serie som jag också tipsar om med böckerna ‘’Rum 213’’ och ‘’Sal 305’’

Boken passar de som gillar rysning och spänning!

Längtar så jag spricker av Siri Spont Längtar så jag spricker av Siri Spont

Boktips av Zelda Petersson Larsson, klass 5A

Boken handlar om en tjej som heter Tilda och hennes liv. Det händer mycket med både kärlek och humor. Hon är speciell och har en häst som heter Holly. Det finns fler i samma serie som handlar om Tilda. Jag har läst två till böcker och de heter “Utan djur så dör jag” och “Lova att jag får”. De var också bra och roliga men det handlade om lite andra saker.

Jag tycker boken är rolig och den är lite tjejig, men killar kan också läsa den.

Vinterkampen av André Pops Vinterkampen av André Pops

Boktips av Olle Bojestig, klass 5A 

Boken heter Vinterkampen och den är skriven av André Pops. Boken handlar om fyra kusiner, två från Sverige och två från Norge, som åker till en stuga över sportlovet. Norge vinner över Sverige i längdskidor. Då blir Emma arg och går ut till vedboden. Hon ser en pokal. Hon tar den och går in till sin pappa och frågar vad den var till för. Då berättar han att han och hans syster tävlade mot sina norska kusiner i vintersporter. Det tyckte barnen lät roligt, så dom börjar också tävla.  

Boken passar till dom som gillar spänning och är 9 till 12 år.​

 

Kronprinsen försvinner av Ole Fröstrup Kronprinsen försvinner av Ole Fröstrup

Boktips av Nils Johansson, klass 5A   

När kung Louis XVI och drottning Marie Antoinette avrättades under den franska revolutionen fanns deras 12-åriga son Louis Charles kvar i fängelset. Några år senare tror man att prinsen har dött, men prinsen har egentligen smugglats ut i tvättkorgen.  Prinsen trillar ut och en tjej hittar honom och gömmer prinsen i många dagar. Sen måste de gömma sej i en av tjejens underjordiska tunnlar men det kommer några med gevär och då måste de gömma sej uppe i byn.

Boken passar för den som tycker om mysterium. Jag tycker att den är spännande och äventyrsfylld. Författaren heter Ole Fröstrup​

Rum 213 av Ingelin Angerborn Rum 213 av Ingelin Angerborn

Boktips av Andrea Scharff-Lindström, klass 5B

Elvira har precis fått reda på att hennes bästa kompis Sibel ska till Turkiet. Hon hittar en lapp på bussen som det står: Vill du ha kul i sommar? Kom till Björkuddens kollo!

På väg till kollot så ser Elvira en bil med registreringsnumret RUM 213 och väl framme så får hon bo i rum 213.

Allt blir konstigare och konstigare. Vem är det Elviras rumskamrat Bea säger att hon ser på natten, vem tar deras saker, vem är gumman i huset och hur kommer det sig att Elvira tror hon vet vad hon som Bea kan se heter?

Det får du reda på om du läser ”Rum 213” av Ingelin Angerborn. Det finns också en fristående fortsättning ”Sal 305”.

 

Spökböcker
740231
790449
744745
751637
749997
Hästböcker
731268
743437
733508
722950
681180
Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Flickr FlickrTel: 0381-66 12 46 | E-adress: ydre.bibliotek[a]ydre.se | Besöksadress: Torget 6, 570 60 ÖsterbymoTill startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Bibliotekets program Vanliga frågor och svar Kontakta eller fråga oss