Logga in
Låneregler Låneregler

Lånekort: för att låna på biblioteket behöver du ett lånekort. Är du minderårig - under 18 år - så vill vi ha målsmans underskrift. Lånekortet kan också användas på andra bibliotek i Östergötland och i Tranås sedan du registrerat dig som låntagare. Ändrar du adress är du skyldig att anmäla detta till biblioteket!

Lånetiden för böcker och tidskrifter språkkurser, ljudböcker mm är 30 dagar såvida det inte är en bok som många andra också önskar låna. Då kan lånetiden vara kortare.

Har vi lånat in boken från något annat bibliotek så är lånetiden ofta kortare än vår. Är det kurslitteratur kan också andra önska låna boken så du är skyldig att respektera lånetiden.

Filmer har kortare lånetid; de får lånas i 14 dagar. Det kostar ingenting att låna filmer, men lämnar du för sent är avgiften 20 kr/dygn.

LÅNA OM: Behöver du längre lånetid så går det i regel bra om det inte är en efterfrågad bok, film, ljudbok mm. Låna om och reservera böcker mm går att göra per telefon (0381-66 12 46), per post, via e-mail ydre.bibliotek@ydre.se, via fax (0381-66 11 91), via nätet (logga in via bibliotekets katalog).

LÅNA OM, RESERVERA PÅ NÄTET! PINKOD!

Du kan också låna om böcker och annat du lånat genom att gå in i bibliotekets katalog! Där klickar du på "Dina lån" och sedan på "Logga in". Då kommer en ruta upp där du ska skriva in numret på ditt lånekort samt din pinkod. Här kan du se vad du lånat eller reserverat och du kan enkelt låna om. Den pinkod du önskar registrerar du hos oss i lånedisken. Skulle du ha glömt din pinkod så måste du kontakta biblioteket för att få en ny. I bibliotekets katalog kan du också reservera (beställa) böcker mm. När du hittat det du vill låna i katalogen och ser att det är utlånat så markerar du (klickar)på det du vill låna. Då får du upp en utförlig katalogpost. Överst ,under titelininformation, finns en ruta som det står "Reservera"i. Klicka på den och logga in så reserveras det du önskar! Lämna igen böcker mm. Du kan lämna böcker du lånat i Hestra i biblioteket i Österbymo och du kan lämna böcker du lånat i Österbymo i biblioteket i Hestra. Du kan även lämna igen böcker du lånat på andra bibliotek, även högskolebibliotek i Östergötland, och Tranås på biblioteken i Ydre. På samma sätt kan du lämna igen böcker du lånat i Ydre på andra folkbibliotek i Östergötland och i Tranås.

DET ÄR GRATIS ATT LÅNA!

Vill du ha kopior ur böcker/tidskrifter/tidningar eller skriva ut från datorn så kostar det 3 kr/sida. För dig som går i grundskolan eller på gymnasiet är det gratis att skriva ut/kopiera om det handlar om skolarbete. För kopior som vi beställt för din räkning från andra bibliotek kan du få betala vad kopiorna kostar.

EJ ÅTERLÄMNADE/ FÖRSTÖRDA BÖCKER, FILMER MM. SKULDER.

Har du lånat böcker, filmer, ljudböcker mm och ej återlämnat det du lånat så får du betala vad det kostar biblioteket att köpa in detta på nytt. Du blir naturligtvis också ersättningsskyldig om du förstört något du lånat på biblioteket. Filmer är mycket dyra i inköp eftersom biblioteket får betala för utlåningsrättigheten. En film som kommit bort eller förstörts ersätts med 400 kr. För minderårig är vårdnadstagare ansvarig. Står du i skuld till biblioteket kan du avstängas(spärras) så länge skulden inte är betald. Du kan också avstängas om du missbrukar bibliotekets tjänster.

Guiden över webbplatsen

Till sidans topp Till sidans topp

Här finns vi också

Flickr FlickrTel: 0381-66 12 46 | E-adress: ydre.bibliotek[a]ydre.se | Besöksadress: Torget 6, 570 60 ÖsterbymoTill startsida Till våra inspirationssidor Innehållsöversikt med en lista på sökord från A till Ö Bibliotekets program Vanliga frågor och svar Kontakta eller fråga oss